понеділок, 01 липня 2024 09:03

Спецтема: Війна Росії проти України

Десятки безпілотників атакували одразу три області РФ

Десятки безпілотників атакували шість областей РФ.

Російське Міноборони заявило, що за ніч їхня ППО нібито збила 36 ворожих безпілотників у Брянській, Курській і Бєлгородській областях.

"18 БПЛА знищили і придушили силами РЕБ у Брянській області, дев'ять - у Курській та стільки ж - у Бєлгородській області", - сказано в повідомленні.

Водночас губернатор Курської області РФ Олексій Смирнов заявив, що в області нібито збили сім безпілотників. У повідомленні губернатора вказується, що дрони збивали у Фатезькому, Конишівському, Курчатівському та Курському районах області. У повітряній атаці російська сторона традиційно звинувачує Україну.

Автор: росЗМІ
  Росіяни заявили про масовану атаку дронів
Росіяни заявили про масовану атаку дронів

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Росії заявили про велику атаку дронів

Про атаку безпілотників на Грайворонський округ вночі повідомляв губернатор Бєлгородської області В'ячеслав Гладков. За його словами, пошкоджені лінії електропередач, унаслідок чого в низці населених пунктів тимчасово відсутнє електропостачання.

Російські чиновники традиційно запевняють, що постраждалих і руйнувань нібито немає.

У курських Telegram-каналах публікували кадри, на яких нібито фіксувалися прольоти дронів, повідомляли про гучні вибухи. У мережі розповідали, що в регіоні було помічено понад 20 дронів. Також в пабліках писали, що БПЛА пролетіли через Курськ та начебто прямували далі, імовірно до Липецька чи Воронежа.

Служба безпеки України стоїть за атакою по двох російських нафтобазах у Смоленській області. Росія унаслідок удару могла втратити 26 тис. кубометрів палива.

Зараз ви читаєте новину «Десятки безпілотників атакували одразу три області РФ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі