неділя, 30 жовтня 2022 06:24

Спецтема: Війна Росії проти України

ISW назвав вибухи в Севастополі "стриманою відповіддю" України

ISW назвав вибухи в Севастополі "стриманою відповіддю" України
Українські військові, ймовірно, здійснили атаку на фрегат класу "Григорович" Чорноморського флоту Росії біля Севастополя. Фото: flot2017.com

Українські військові, імовірно, здійснили атакували класу "Григорович" Чорноморського флоту Росії біля Севастополя.

Кадри із соцмереж задокументували невідому кількість безпілотних надводних апаратів, які завдали удару щонайменше по одному фрегату 29 жовтня. Про це йдеться у звіті американського Інституту вивчення війни (ISW).

Росіяни не визнали жодних пошкоджень фрегата класу "Григорович". Це подібно до того, як міністерство оборони Росії заперечувало будь-які пошкодження крейсера "Москва".

За цю атаку Україна не взяла на себе відповідальності. На думку аналітиків, якщо Київ наказав атакувати, вона була б пропорційною і навіть "стриманою".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Севастополь: міноборони РФ звинуватило Україну в "теракті", у ЗСУ відповіли

В ISW нагадують, що напади на військові судна у воєнний час є законними актами війни, а не терористичними атаками. Рішення України завдати удару по фрегату з "Калібром" у цей час має сенс з огляду на посилення Росією ударів по енергетичній інфраструктурі.

"Якби Київ наказав атакувати, це було б пропорційною навіть стриманою відповіддю на масштабну російську кампанію стратегічних бомбардувань цивільних об'єктів у всій Україні за останні кілька тижнів", – ідеться в повідомленні.

Чорноморський флот РФ має три фрегати класу "Григорович". Кожен здатен запускати крилаті ракети "Калібр".

Уранці 29 жовтня псевдовлада Криму повідомила про "атаку дронів" на кораблі в акваторії Севастопольської бухти. Водночас заявила, що атаки БПЛА начебто "відбивають судна ЧФ Росії" й "жодні об'єкти не вражені". Окупанти казали, що "ситуація під контролем".

Губернатор Севастополя Михайло Развожаєв назвав сьогоднішню "атаку" "наймасштабнішою від початку "спецоперації".

Звинувачення росіян у причетності України до "бавовни" в акваторії Севастопольської бухти в Оперативному командуванні "Південь" висміяли. Сказали, що до цього причетні "бойові комарі". Жодної офіційної інформації щодо цієї НП від українського Генштабу не надходило.

За непідтвердженою інформацією, під час "бавовни" у Севастопольській бухті зазнали пошкоджень кілька військових кораблів ЧФ РФ, а не один, як заявили окупанти. Навіть може бути пошкоджений фрегат, носій ракет "Кинджал" "Адмирал Макаров".

Зараз ви читаєте новину «ISW назвав вибухи в Севастополі "стриманою відповіддю" України». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі