неділя, 25 червня 2023 17:52

Спецтема: Війна Росії проти України

РФ може використати ПВК "Вагнер", щоб знову спробувати захопити Київ

РФ може використати ПВК "Вагнер", щоб знову спробувати захопити Київ
Той факт, що засновник ПВК "Вагнер" Євген Пригожин поїхав у Білорусь, викликає певне занепокоєння, вважає колишній голова Генерального штабу Великої Британії генерал Річард Даннатт. Фото: скріншот з відео

Україна має остерігатися можливого нападу на Київ "вагнерівців" на чолі з Євгеном Пригожиним, який після спроби заколоту виїхав у Білорусь.

Цілком можливо, що Росія може використати групу "Вагнера", щоб спробувати знову захопити столицю. Таку думку висловив колишній голова Генерального штабу Великої Британії генерал Річард Даннатт у коментарі Sky News.

За його словами, той факт, що Пригожин поїхав у Білорусь, викликає певне занепокоєння.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Пригожину могли допомагати Лукашенко й Медведчук ‒ РНБО

"Лідери України повинні захиститися від можливої атаки на чолі з Пригожиним на Київ з Білорусі. Якщо Пригожин залишив навколо себе ефективну бойову силу, то він знову становить загрозу для українського флангу, найближчого до Києва, звідки почалася війна", – вважає генерал.

Тим не менш, зазначив він, спроба заколоту у РФ не стала ні для кого безпосередньою перемогою.

"Не було безпосередніх переможців від вчорашнього фіаско. Путін значно ослаб. У російських військових, очевидно, певний безлад", – додав Даннатт.

Засновник ПВК "Вагнер" Євген Пригожин поки "не на зв'язку".

Про це повідомила пресслужба ватажка ПВК. Водночас росЗМІ пишуть, що після згортання свого бунту Пригожин не робив заяв вже майже як добу.

Водночас, опозиційне російське видання "Медуза" зазначає, що про місцезнаходження Пригожина немає жодної інформації з вечора 24 червня.

Раніше речник президента Росії Дмитро Пєсков заявив, що кримінальну справу проти ватажка "вагнерівців" закриють, а сам він поїде до Білорусі.

Зараз ви читаєте новину «РФ може використати ПВК "Вагнер", щоб знову спробувати захопити Київ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі