неділя, 25 червня 2023 12:59

Пригожину могли допомагати Лукашенко й Медведчук ‒ РНБО

Пригожину могли допомагати Лукашенко й Медведчук ‒ РНБО
Секретар РНБО Олексій Данілов вважає, що Євген Пригожин мав спільників при організації заколоту. Фото: apnews.com

Україна вже давно попереджала своїх партнерів про те, що в РФ мав статися переворот.

А ватажок "вагнерівців" Євген Пригожин своєю спробою дійти до Москви заклав ґрунт для розвалу країни-агресорки. Про це у коментарі NV заявив секретар Ради національної безпеки й оборони (РНБО) Олексій Данілов.

"Те, що в Росії рано чи пізно мав би статися переворот, нам це було зрозуміло. Крім того, ми доводили це нашим друзям, нашим партнерам. Вони чомусь у це не вірили. Вони вважали, що Росія ‒ це стійка держава, і Путін контролює всі процеси, які є на цій території", ‒ сказав Данілов.

Він переконаний, що Пригожин має спільників на території РФ.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Виставили на сміх війська РФ: аналітики розповіли про наслідки "бунту" Пригожина

"Як показує життя, як показує наш досвід, на Росії все закінчується так званим ДКНС. Я хочу сказати, що Пригожин не один, там є спільники, є помічники, вони перебувають як на території Москви, так і на інших територіях. Майте на увазі, що це початок кінця Росії", ‒ наголосив секретар РНБО.

Він також зазначив, що військову техніку "Вагнера" під час рейду безплатно обслуговували на АЗС, які належать екснардепу Віктору Медведчуку. Тому, на думку Данілова, звинувачений у держзраді в Україні політик допомагав Пригожину в здійснені заколоту.

Данілов припускає, що ватажок "вагнерівців" не самостійно ухвалював рішення про спробу держперевороту. У нього можуть бути спільники навіть у Кремлі.

Так, ще одним імовірним спільником Пригожина Данілов вважає Олександра Лукашенка. Він називає білоруського диктатора "хитрим і безпринципним".

"Я не виключаю, що він може цей самий заколот і очолити, і допомагати "вагнерівцям". Не все так просто в Білорусі", ‒ сказав Данілов.

У Росії засновник ПВК "Вагнер" Євген Пригожин 24 червня з групою своїх прибічників захопив у Ростові штаб південного воєнного округу й заявив, що "іде на Москву".

Ввечері 24 червня Пригожин говорив із самопроголошеним президентом Білорусі Олександром Лукашенком. Після цього заявив, що розвертає колони і йде у зворотному напрямку в польові табори.

Зараз ви читаєте новину «Пригожину могли допомагати Лукашенко й Медведчук ‒ РНБО». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі