четвер, 25 серпня 2022 14:14

Спецтема: Війна Росії проти України

Понад 300 млн грн сина Януковича віддали на потреби ЗСУ: подробиці

Понад 300 млн грн сина Януковича віддали на потреби ЗСУ: подробиці
Понад 300 млн гривень сина Януковича віддали на потреби ЗСУ. Фото: Суспільне

Понад 300 млн грн сина президента-втікача Віктора Януковича віддали Збройним силам України.

Мова про арештовані кошти ПАТ "Всеукраїнський банк розвитку", власником 100% акцій якого з 2011 року був старший син колишнього президента Олександр Янукович. Про це повідомляє Офіс генерального прокурора в Telegram.

Працівники банку намагались приховати походження готівкових коштів цієї фінустанови. Адже гроші не мають законного джерела походження.

Тож банківські робітники, за допомогою фінансових операцій легалізовували доходи, які були отримані злочинним шляхом.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Розгін Майдану: розкрили злочинну змову двох колишніх "регіоналів"

"Втім, під час здійснення досудового розслідування прокурорами Офісу Генерального прокурора було накладено арешт на грошові кошти посадових осіб банку та безпосередньо кошти сина експрезидента. Згодом судовими рішеннями гроші були передані АРМА", - йдеться у повідомлення.

В Офісі прокурора наголосили, що ще з початку збройної агресії РФ ініціювали примусове вилучення майна старшого сина Януковича.

"Суд постановив відправити зазначені кошти Головному управлінню розвідки Міністерства оборони України. Нині 304 мільйони гривень зараховані на спеціальний рахунок для забезпечення обороноздатності України", - наголосили прокурори.

Європейський Союз запровадив нові санкції проти позбавленого статусу президента Віктора Януковича і його сина Олександра.

Відповідне рішення у четвер, 4 серпня, ухвалила Рада ЄС у відповідь на агресію Росії проти України,

Зараз ви читаєте новину «Понад 300 млн грн сина Януковича віддали на потреби ЗСУ: подробиці». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі