понеділок, 15 серпня 2022 16:54

Розгін Майдану: розкрили злочинну змову двох колишніх "регіоналів"

Правоохоронці завершили досудове розслідування щодо колишнього заступника секретаря Ради національної безпеки і оборони.

Йому інкримінують організацію незаконного перешкоджання проведенню мітингів у листопаді 2013 року, перевищення влади силовиками із застосуванням фізичного насильства. По це повідомив Офіс генерального прокурора.

Державне бюро розслідувань повідомило, що йдеться про колишнього "регіонала" Володимира Сівковича.

Автор: "Укрінформ"
  Володимир Сівкович був заступником секретаря РНБО у 2010-13 роках.
Володимир Сівкович був заступником секретаря РНБО у 2010-13 роках.

За даними слідства, Сівкович був натхненником та організатором силового розгону студентів з Майдану Незалежності у Києві в ніч на 30 листопада 2013 року.

Для цього він вступив у змову з колишнім головою Київської міської державної адміністрації і вплинув на начальника Головного управління МВС в його ж кабінеті.

Вмовив правоохоронця наказати працівникам міліції розігнати людей, які влаштували мирні збори.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: ЄС вдарив новими санкціями по Януковичу і його сину

Тим часом видання УНН пише, що у справі фігурує колишній голова КМДА, екс-"регіонал" Олександр Попов.

Автор: "Радіо Свобода"
  Олександр Попов очолював КМДА у 2010-13 роках.
Олександр Попов очолював КМДА у 2010-13 роках.

Внаслідок виконання злочинного наказу співробітники міліції і військовослужбовці внутрішніх військ МВС завдали тілесні ушкодження різного ступеня тяжкості 85 громадянам.

Приблизно 300 учасників зборів витіснили від Монумента Незалежності і пам'ятника засновникам Києва за межі площі у напрямках вулиць Інститутська, Архітектора Городецького і Хрещатик.

Правоохоронці перевищували службові повноваження, застосували насильство, використовували спеціальні засоби – кийки "ПР-73" і "Томфа".

Сівкович переховується у Російській Федерації, повідомив Офіс генпрокурора.

За клопотанням слідчого ДБР слідчий суддя заочно обрав колишньому "регіоналу" запобіжний захід у вигляді арешту.

23 липня ДБР повідомило Володимиру Сівковичу про підозру в державній зраді. За даними слідства, він був у злочинній організації, яку створила російська ФСБ.

Два роки тому Олександр Попов брав участь у виборах мера Києва, балотувався від "Опозиційної платформи – За життя". Посів друге місце.

Зараз ви читаєте новину «Розгін Майдану: розкрили злочинну змову двох колишніх "регіоналів"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі