понеділок, 16 травня 2022 11:36

Спецтема: Війна Росії проти України

Окупанти не мають шансів просуватися Миколаївщиною - Денисенко

Окупанти не мають шансів просуватися Миколаївщиною - Денисенко
Радник міністра внутрішніх справ Вадим Денисенко заявив, що на Миколаївському напрямку окупанти не зможуть піти в наступ. Фото: УНН

Російські окупанти не мають серйозних просувань у районі Миколаївської області.

Загарбники не зможуть просунутися далі. Про це заявив радник міністра внутрішніх справ Вадим Денисенко в ефірі всеукраїнського телемарафону.

"Миколаїв продовжують обстрілювати. Росіяни продовжують спроби. Не можу сказати, що атакувальні, але обстрілами намагаються деморалізувати мешканців Миколаєва. Поки що серйозних просувань вони там не мають, і не намічається, на мою думку", - уточнив він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Позиція України в переговорах з РФ стає жорсткішою - Кулеба

Тому, як вважає Денисенко, головне - що відбуватиметься на острові Зміїному, бо це - точка, яка стає головною для росіян після збитого крейсеру "Москва".

"Поки вони не мають ППО в цій частині Чорного моря, доти не можуть підходити ближче до Миколаєва й Одеси. Тому поки вони не мають такої можливості, говорити про якусь серйозну загрозу Одесі, на щастя, не можна. У цьому випадку - так, вони там перебувають і блокують наші порти, контролюють на відстані торгові шляхи з України Чорним морем, але говорити про те, що вони можуть завдавати (Одесі. - Gazeta.ua) щось, окрім ракетних ударів, на щастя, ми не можемо", - уточнив Денисенко.

І зазначив, що Чорнобаївка є одним із головних логістичних хабів для подальших наступів загарбників на південь України як на Миколаївському, так і на Запорізькому напрямках.

"Плюс Мелітополь. Тобто, він і Чорнобаївка - це два головних логістичних хаби. У цьому випадку вчорашня чергова Чорнобаївка свідчить про те, що поки що ми маємо можливість обмежувати можливості росіян на цих напрямках", - сказав він.

Радник глави МВС також повідомив, що загалом в Україні знизилася злочинність.

"Мародерів постійно відловлюють. На жаль, це явище є, особливо в так званих сірих зонах, де наші вже зайшли ніби, де триває повернення до нормального життя, але де ще мало мешканців і неналагоджена електрика, водопостачання тощо. Але фактично в щоденному режимі є певна кількість людей, яких ловлять на мародерстві й крадіжках на цих територіях", - зазначив він.

Вранці 16 травня російські окупанти обстріляли Інгульський район Миколаєва. Унаслідок ворожого обстрілу почалася пожежа в магазині меблів і загорівся припаркований поруч легковий автомобіль.

Пошкоджені також вікна житлових будинків і газопровід низького тиску. ДСНС оперативно прибула на місце і почала гасіння пожежі. На місці працюють комунальники.

Зараз ви читаєте новину «Окупанти не мають шансів просуватися Миколаївщиною - Денисенко». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі