пʼятниця, 03 лютого 2023 11:25

Спецтема: Війна Росії проти України

Охорону посилено ‒ Наєв розповів, як військові готуються зустрічати ворога з півночі

Охорону посилено ‒ Наєв розповів, як військові готуються зустрічати ворога з півночі
У Північній операційній зоні посилюють охорону державних об'єктів критичної інфраструктури. Фото: скріншот

Охорону та оборону державних об'єктів критичної інфраструктури у Північній операційній зоні посилили.

Про це у своїй заяві щодо протидії проникненню диверсійно-розвідувальних груп противника на об'єкти критичної інфраструктури наголосив командувач Об'єднаних Сил ЗС України генерал-лейтенант Сергій Наєв.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Жданов оцінив загрозу висадки російського десанту в Україні

За його словами, для відбиття можливого проникнення на територію України озброєних військових груп ворога, на основних маршрутах облаштовані вогневі опорні пункти. Організовано також взаємодія з підрозділами всіх Сил оборони щодо порядку оповіщення у разі виявлення диверсійно-розвідувальних груп противника.

"Щоденно на ділянках відповідальності виставляються посилені прикордонні наряди, здійснюється моніторинг прилеглої території з використанням безпілотної авіації. Ведеться постійне спостереження за повітряною обстановкою всіма засобами протиповітряної оборони", ‒ зазначив Наєв.

Він також запевнив, що проводиться додаткове інженерне облаштування позицій.

Загроза нового великого наступу Росії цілком реальна, але українська армія до нього готується. Так, країна-агресорка РФ готується до розширення географії боїв вже взимку-навесні, щоб перехопити ініціативу. Про це у коментарі УНІАН заявив радник голови Офіса президента Михайло Подоляк.

Росія не має достатніх сил та засобів, щоб розпочати найближчими тижнями масований наступ на Україну з півночі. Кремль використовує територію Білорусі для підготовки своїх мобілізованих солдатів. Про це заявив представник Головного управління воєнної розвідки Андрій Черняк.

Зараз ви читаєте новину «Охорону посилено ‒ Наєв розповів, як військові готуються зустрічати ворога з півночі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі