середа, 27 серпня 2014 13:45

Новоазовськ повністю контролюють сили АТО: укріплюються, роблять нові пости - Лисенко

Новоазовськ повністю контролюють сили АТО: укріплюються, роблять нові пости - Лисенко
Андрій Лисенко. Фото: svit24.net

Після боїв у вівторок українські силовики закріпилися на східному рубежі с.Безименне Новоазовського району Донецької області, а Новоазовськ обстрілюється як з боку РФ, так і з захоплених позицій на український території, однак залишається під контролем українських силовиків.

Про це заявляє спікер інформаційно-аналітичного центру РНБО Андрій Лисенко на брифінгу в середу в Києві.

"На північ від Новоазовська росіяни і терористи захопили села Маркино, Ковське, Щербак, Клинкине, Сєдово-Василівка, Ковалі, Рози Люксембург. З території РФ йдуть масовані артилерійські обстріли населених пунктів Гусельщиково, Седово, Обрив і Холодне. Вогонь артилерії коригується безпілотними літальними апаратами російських збройних сил", - розповів він.

Перераховані села знаходяться на схід і північний схід від Новоазовська неподалік від кордону з РФ.

"Траса Новоазовськ-Маріуполь знаходиться під нашим контролем. Змішані мобільні групи військових, правоохоронці та гвардійці організували пости на найбільш небезпечних напрямках ймовірного руху противника в район Маріуполя", - розповів спікер інформаційно-аналітичного центру РНБО.

За словами Лисенко, підрозділи навколо Маріуполя посилені додатковими силами.

"Вчора ввечері в цей район прибула 1-а оперативна бригада Нацгвардії, укомплектована новою технікою, яка провела марш в зону АТО після заходів, присвячених Дню незалежності. Військові посилюють фортифікаційні рубежі. Нині оперативна обстановка в самому Маріуполі спокійна і контрольована. Транспорт і підприємства міста працюють в звичайному режимі", - зазначив представник РНБО.

В цей час на інших напрямках бойові дії тривають в районі населених пунктів Старобешеве, Оленівка, Мар'їнка на південь від Донецька, міст Жданівка, Луганськ, Донецьк і Іловайськ. Також тривають оборонні бої за утримання населених пунктів Новосвітлівка і Хрящувате під Луганськом.

"Підрозділи сил АТО здійснюють оперативне відпрацювання населених пунктів Родакове, Іллірія і Маломиколаївка. Тривають бойові дії по меті утримання під контролем міста Іловайськ і під'їзних шляхів і переважаючих висот навколо нього", - розповів О.Лисенко.

У той же час, за його словами, бойовики "спільно з російськими окупантами" зайняли смт Старобешеве Донецької області, що раніше перебував під контролем сил АТО. "Розгромлена місцева лікарня. Поранених, що знаходилися в цій лікарні, попередньо евакуювали в Маріуполь і Бердянськ", - розповів спікер інформаційно-аналітичного центру РНБО.

"Протягом доби сили АТО 34 рази вступали в вогневої контакт з терористами в районі населених пунктів Новосвітлівка, Новоазовськ, Червоний Яр, Станиця Луганська, Вергунських Роз'їзд, Мар'янка, Андрианополь, Стила, Макарове, Комісарівка, Широке, Авдіївка, Георгіївка, Федорівка та аеродромів Луганськ і Донецьк", - повідомив Лисенко.

Зараз ви читаєте новину «Новоазовськ повністю контролюють сили АТО: укріплюються, роблять нові пости - Лисенко». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі