вівторок, 27 грудня 2022 12:21

Спецтема: Війна Росії проти України

Новий удар по авіабазі "Енгельс" пошкодив п'ять бомбардувальників РФ – журналіст

Новий удар по авіабазі "Енгельс" пошкодив п'ять бомбардувальників РФ – журналіст
Такий вигляд мало летовище аеродрому "Енгельс" після атаки на нього 5 грудня. Фото: facebook.com/AFUkraine

Український журналіст Володимир Золкін стверджує, що в результаті вчорашнього удару по авіабазі в російському Енгельсі пошкоджено п'ять бомбардувальників ТУ-95МС та багато постраждалих серед особового складу.

Водночас міністерство оборони Росії заявило лише про трьох загиблих і відсутність пошкоджень на авіаційній техніці. Свої дані Золкін оприлюднив в Telegram 27 грудня.

"17 військових загинули, 26 поранені, троє з них у важкому стані. Знищено диспетчерську вежу", – написав журналіст з посиланням на власні джерела.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Росії почалася "істерика" після нових вибухів в Енгельсі – ISW

На аеродромі "Енгельс" в Саратовській області базується дальня стратегічна авіація Росії. Це бомбардувальники Ту-160 і Ту-95, які використовують для атак на Україну. У ніч на 26 грудна на авіабазі вдруге за місяць пролунали вибухи. У День армійської ППО РФ.

Пізніше міністерство оборони Росії заявило, що їхні військові "збили український безпілотник" під час підльоту до аеродрому "Енгельс". Також там підтвердили загибель трьох військових "внаслідок падіння уламків безпілотника".

Влада України не підтвердила свою причетність цього інциденту. Водночас речник Повітряних сил Юрій Ігнат заявив: те, що сталося на аеродромі, є наслідком воєнної агресії РФ.

Вибухи на цьому аеродромі і на "Дягилево" під Рязанню пролунали також вранці 5 грудня. Росія звинуватила в атаці Збройні сили України.

Окупанти стверджували, що нібито українські безпілотники вдалось перехопити і вони "частково пошкодили обшивку корпусу двох літаків". В міноборони РФ заявили, що унаслідок цього троє російських військових загинули, четверо – отримали поранення.

У Повітряних силах України, коментуючи подію, не підтвердили, але й не спростували причетність України до цієї "бавовни". Генштаб ЗСУ також зберігає тишу.

Зараз ви читаєте новину «Новий удар по авіабазі "Енгельс" пошкодив п'ять бомбардувальників РФ – журналіст». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі