вівторок, 27 грудня 2022 08:26

Спецтема: Війна Росії проти України

У Росії почалася "істерика" після нових вибухів в Енгельсі – ISW

У Росії почалася "істерика" після нових вибухів в Енгельсі – ISW
У РФ стурбовані неспроможністю диктатора Володимира Путіна захистити критичну інфраструктуру, вважають в ISW. Фото: facebook.com/MIDRussia

Нещодавні вибухи на аеродромі стратегічної авіації в Енгельсі Саратовської області РФ викликали хвилю занепокоєння серед російської провоєнної спільноти.

Рвонуло на аеродромі в ніч на 26 грудня, вдруге за місяць. Реакцію на вибухи проаналізував американський Інститут вивчення війни (ISW), про що йдеться в їхньому звіті.

Версію міністерства оборони РФ про те, що система протиповітряної оборони збила український БПЛА піддали критиці мілблогери, зазначили аналітики.

"Вони (мілблогери. – Gazeta.ua) були обурені реакцією влади на інформацію про вибухи в глибокому тилу", – йдеться у звіті ISW.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Що відбувається на фронті: в ISW показали свіжі карти бойових дій

За словами аналітиків, російський терорист та бойовик Ігор Гіркін саркастично висміяв спроможності російської ППО. А кілька інших мілблогерів влаштували "істерику" через низькі технічні можливості систем радіоелектронної боротьби.

Водночас вони висловили стурбованість нездатністю російської влади, зокрема президента Володимира Путіна захистити критично важливу інфраструктуру РФ, додали в ISW.

У ніч на 26 грудня у соцмережах з'явилися повідомлення про вибух в Енгельсі. Користувачі публікували відео зі звуками сирен у місті. Також з'явився запис із камер спостереження, на якому чути вибух.

Пізніше міністерство оборони Росії заявило, що їхні військові збили "український безпілотник" під час підльоту до військового аеродрому "Енгельс". Також там підтвердили загибель трьох військових "внаслідок падіння уламків безпілотника". У відомстві також стверджують, що авіаційна техніка не постраждала.

Влада України не підтвердила свою причетність цього інциденту. Водночас речник Повітряних сил Юрій Ігнат заявив: те, що сталося на аеродромі, є наслідком воєнної агресії РФ. У попередній атаці на аеродром 5 грудня Росія також звинуватила Збройні сили України.

На аеродромі в Енгельсі базується дальня стратегічна авіація Росії. Це бомбардувальники Ту-160 і Ту-95, які використовують для атак на Україну.

Зараз ви читаєте новину «У Росії почалася "істерика" після нових вибухів в Енгельсі – ISW». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі