четвер, 24 травня 2012 17:07

На Житомирщині корів труїли з літака

На Житомирщині корів труїли з літака
Лікарі діагностували в тварин сильне отруєння. Фото: animalportal.ru

20 травня в містечку Андрушівка Житомирської області 28 корів отруїлися хімікатами. В той день місцевий фермер Сергій Малиновський найняв кукурузник, аби той покропив його поле добривами. Через сильний вітер отрута попала на пасовище. Вона за 700 метрів від фермерської землі. Корови почали падати на ноги, з рота ішла піна.

"Літак літав дуже низько, навіть над головою в мене пару раз пролетів. Я йому махав рукою аби забирався але він не слухав. Десь годину кружляв навколо. Я вже почав збирати стадо і гнати додому. Порахував корів — однієї не вистачає. Почав шукати поза кущами. Дивлюся, а вона в долині лежить, язик висолопила на півметра. Я бігом побіг до її хазяїна," - розповів очевидець Юрій Бердичевський. Він в той день пас корів. - "Спочатку хазяїн думав, що то я побив його корову, чи вона сама кудись не туди залізла, але на другий день інші корови почали хворіти. Довелося викликати ветеринарів".

Лікарі діагностували в тварин сильне отруєння. На полі заборонили випасати корів два тижні.

"В мене чотири корови. Прийшли з поля, то з рота така піна ішла, як з вогнегасника. Стало страшно. Вони ж годують всю сім'ю. Але ветеринари їм щось вкололи і вже трохи відходять. То все через фермерів. В той день літак працював на полі Малиновського. Я до нього ходила. Він заперечує свою вину," - жаліється жителька Андрушівки Катерина Каленська.

Обурені власники корів планують писати заяву в прокуратуру.

 

Зараз ви читаєте новину «На Житомирщині корів труїли з літака». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

5

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі