вівторок, 18 жовтня 2022 10:04

Спецтема: Війна Росії проти України

На Херсонщині ЗСУ "приземлили" російський Су-25

На Херсонщині ЗСУ "приземлили" російський Су-25
Росія втратила вже 268 літаків та 242 гелікоптери у повномасштабній війні проти України – Генштаб ЗСУ. Фото: ілюстративне, facebook.com/mod.mil.rus

У вівторок вранці, 18 жовтня, на Херсонщині сили протиповітряної оборони збили російський літак Су-25.

Сталося це близько 9:24, повідомив речник Повітряних сил України Юрій Ігнат в телемарафоні "Єдині новини", передає Gazeta.ua.

Деталей "приземлення" літака поки що немає, але підтверджений факт збиття.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "За два-три дні" – жінка попередила окупанта на Херсонщині про повномасштабний наступ ЗСУ

"Цей літак збитий буквально 15 хвилин тому. Поки що подробиць немає, але є факт його збиття", – зазначив Ігнат.

Су-25 – це одномісні броньовані дозвукові штурмовики. Призначені для авіаційної підтримки у зоні бойових дій вдень та вночі за умов візуальної видимості цілі. Також їх використовують для знищення об'єктів, коли є льотна погода. Об'єктом ураження можуть бути наземні та надводні цілі, повітряні маловисотні, повільні цілі – тобто гелікоптери та транспортні літаки.

Від початку повномасштабного вторгнення в Україну Росія втратила вже 268 літаків та 242 гелікоптери. Недорахувалася також понад 1,2 тис. безпілотників, за даними українського Генштабу.

Звільнена територія Херсонщини на 14 жовтня – 1170 кв. км. А це – 29 населених пунктів на північ від Херсона в Бериславському районі. Лінія фронту наблизилась до Берислава і проходить біля Милового, розповів депутат Херсонської обласної ради Сергій Хлань.

Західні військові чиновники припускають, що захисники України можуть звільнити Херсон від російських загарбників у другій декаді жовтня.

На деокупованих територіях Херсонщини поліція фіксує всі злочини Росії, відкриває кримінальні провадження за всіма фактами.

Зараз ви читаєте новину «На Херсонщині ЗСУ "приземлили" російський Су-25». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі