пʼятниця, 14 жовтня 2022 09:57

Спецтема: Війна Росії проти України

ЗСУ здатні відвоювати Херсон вже наступного тижня – Financial Times

Збройні сили України можуть відвоювати Херсон і звільнити правий берег Дніпра вже наступного тижня.

Українські захисники здатні деокупувати Херсон, пише Financial Times із посиланням на західних військових.

Журналісти звернули увагу на заклик колаборантів до російських окупантів негайно почати "евакуацію" населення в захопленому регіоні нібито "у зв'язку з обстрілами".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: ЗСУ мають успіхи під Сватовим – свіжі карти боїв від ISW

На думку окремих аналітиків, це вказує на підготовку Російської Федерації "до вирішальної битви" за обласний центр.

Водночас пошкодження мосту через Керченську протоку, імовірно, продовжує уповільнювати доставку російських вантажів на південь України.

Автор: ISW
  Південний фронт станом на четвер, 13 жовтня
Південний фронт станом на четвер, 13 жовтня

13 жовтня російські війська продовжували безуспішно атакувати раніше зайняті позиції на півночі та північному заході Херсонської області. У регіоні продовжуються активні бої. Українські війська спробували зміцнитися на нових позиціях, а окупанти зробили спроби контратак.

Російські сили дедалі більше деградують, утримуючи відносно невеликі та незначні населені пункти по всій Донецькій області, особливо у районі Бахмута. Погіршення морального духу, дисципліни та боєздатності російських військ у зонах бойових дій можуть призвести до призупинення наступальних операцій.

Спроби Росії захопити додаткову територію ще більше сприяють загальному виснаженню бойових можливостей і зниженню морального стану солдатів. Крім того, тривають розбіжності між російськими військовими угрупованнями.

Зараз ви читаєте новину «ЗСУ здатні відвоювати Херсон вже наступного тижня – Financial Times». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі