пʼятниця, 14 жовтня 2022 09:09

Спецтема: Війна Росії проти України

ЗСУ мають успіхи під Сватовим – свіжі карти боїв від ISW
3

Збройні сили України взяли під контроль три села неподалік Сватового на Луганщині.

13 жовтня українські війська також досягли успіхів у північно-східній частині Харківської області на північний захід від Сватового, повідомляє американський Інститут вивчення війни ISW у щоденному звіті.

"Учора українські війська захопили в полон російських військових біля траси у Крохмальному, приблизно за 20 кілометрів на північний захід від Сватового", – пишуть аналітики з посиланням на відео із соцмереж.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: РФ перекидає в Україну сотні найманих бойовиків-іноземців

Російські війська тим часом продовжували вести оборону навколо Кремінної в очікуванні можливої атаки українських військ.

Українські війська мають успіх під Сватовим
Фото: understandingwar.org
Російські сили дедалі більше деградують, утримуючи відносно невеликі та незначні населені пункти по всій Донецькій області, особливо у районі Бахмута
Українські війська мають успіх під Сватовим

"Ймовірно, ЗСУ також взяли під контроль навколишні населені пункти Піщане, Берестове та Табаївка. Російські джерела стверджують, що українські війська здійснювали наземні атаки далі на північ від Крохмального та намагалися атакувати Орлянку та Котлярівку, обидві в межах 30 кілометрів на північний захід від Сватового. Українські сили зміцнюють позиції на захід від Кремінної та намагаються переправитися через річку Жеребець, аби підготуватися до атак на населений пункт", – зазначають в ISW.

Російські сили дедалі більше деградують, утримуючи відносно невеликі та незначні населені пункти по всій Донецькій області, особливо у районі Бахмута. Погіршення морального духу, дисципліни та боєздатності російських військ у зонах бойових дій можуть призвести до призупинення наступальних операцій.

Спроби Росії захопити додаткову територію ще більше сприяють загальному виснаженню бойових можливостей і зниженню морального стану солдатів. Крім того, тривають розбіжності між російськими військовими угрупованнями.

Зараз ви читаєте новину «ЗСУ мають успіхи під Сватовим – свіжі карти боїв від ISW». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі