пʼятниця, 14 жовтня 2022 15:11

Спецтема: Війна Росії проти України

Контрнаступ на Херсонщині: яку площу ЗСУ "зачистили" від ворога

Контрнаступ на Херсонщині: яку площу ЗСУ "зачистили" від ворога
ЗСУ продовжують контрнаступ на Херсонщині. Фото: Генштаб ЗСУ

Звільнена територія Херсонщини на сьогодні – 1170 кв. км.

А це – 29 населених пунктів на півночі Херсона в Бериславському районі, розповів під час брифінгу 14 жовтня депутат Херсонської обласної ради Сергій Хлань, передає Gazeta.ua.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Мобілізовані росіяни убили командира, який не давав їм здатися в полон – ЗМІ

"Зараз ця лінія деокупації проходить напряму від Давидового Броду до Дудчан, від одного берега Інгульця до Дніпра. Тобто, котел, в який наші ЗСУ взяли окупантів, вже зачищений. І лінія фронту наблизилась до Берислава і проходить біля Милового", – розповів Хлань.

На деокупованих територіях поліція фіксує всі злочини Росії, відкриває кримінальні провадження за всіма фактами.

12 жовтня стало відомо, що Збройні сили України звільнили ще п'ять населених пунктів у Херсонській області. Наші підрозділи закріпили успіх з деокупації Нововасилівки, Новогригорівки, Нової Кам'янки, Трифонівки та Червоного в Бериславському районі. Там тривають стабілізаційні заходи з реанімації соціальної та критичної інфраструктури.

Також ЗСУ зайшли у Червоне на Херсонщині. Перші фото зі звільненого селища показали бійці 128-ї окремої гірсько-штурмової Закарпатської бригади, які з боями звільняли Червоне.

Деякі колаборанти Херсонщини перевезли сім'ї в безпечніше місце. Схоже, через успішний контрнаступ Збройних сил України зрадники вирішили убезпечити близьких на Кримському півострові, повідомив Юрій Соболевський.

Зараз ви читаєте новину «Контрнаступ на Херсонщині: яку площу ЗСУ "зачистили" від ворога». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі