середа, 12 жовтня 2022 14:04

Спецтема: Війна Росії проти України

ЗСУ зайшли у Червоне на Херсонщині: перші фото зі звільненого селища
5

Червоне на Херсонщині звільнили ЗСУ
Фото: facebook.com/128brigade
Червоне на Херсонщині звільнили ЗСУ
Червоне на Херсонщині звільнили ЗСУ
Червоне на Херсонщині звільнили ЗСУ
Червоне на Херсонщині звільнили ЗСУ

Українські військові звільнили селище Червоне в Херсонській області.

Про це повідомив речник Одеської обласної військової адміністрації Сергій Братчук у Telegram 12 жовтня.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Що відбувається на фронтах: свіжі карти боїв від аналітиків ISW

"Селище на Херсонщині з боями звільнили штурмовики 128-ї окремої гірсько-штурмової Закарпатської бригади. Далі більше", – поінформував Братчук.

Пресслужба 128-ї бригади показала перші фото зі звільненого від російських окупантів селища. На них видно знищену військову техніку.

12 жовтня стало відомо, що Збройні сили України звільнили ще п'ять населених пунктів у Херсонській області. Наші підрозділи закріпили успіх зі звільнення Нововасилівки, Новогригорівки, Нової Кам'янки, Трифонівки та Червоного в Бериславському районі. Там тривають стабілізаційні заходи з реанімації соціальної та критичної інфраструктури.

За 10 днів ЗСУ звільнили 29 населених пунктів Херсонської області. Від деокупованих населених пунктів ворог залишив руїни без житла, світла та води.

Тим часом на півдні вороги та їхні посіпаки тікають, налякані успіхами ЗСУ. Наприклад, представники окупаційної влади Нової Каховки вивозять сім'ї на тимчасово окуповану територію Криму. 7 жовтня колона з 12 мікроавтобусів відбула до Севастополя, повідомив український Генштаб.

Зараз ви читаєте новину «ЗСУ зайшли у Червоне на Херсонщині: перші фото зі звільненого селища». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі