четвер, 13 жовтня 2022 11:38

Спецтема: Війна Росії проти України

Мобілізовані росіяни убили командира, який не давав їм здатися в полон – ЗМІ

Мобілізовані росіяни убили командира, який не давав їм здатися в полон – ЗМІ
Мобілізовані з Російської Федерації вбили командира, який заважав їм здатися в полон Збройні сили України на Херсонщині. Фото: eastnews.ua

Мобілізовані з Російської Федерації вбили командира, який заважав їм здатися в полон Збройним силам України на Херсонщині.

"Мобіки" вирішили здатися в полон через примус і неадекватне ставлення з боку командування. Про це повідомляє "24 канал" з посиланням на джерела в українських спецслужбах.

Російські окупанти марно намагалися домовитися з керівництвом про відхід на другу лінію фронту, проходження хоча б короткого курсу молодого бійця та отримання мінімально потрібного спорядження. Це намагалися зробити ще перед тим, як зв'язалися з українською стороною. Однак їхні прохання проігнорували.

Майже всі мобілізовані з групи, яка здалася, не мали патронів. Їх перекинули на фронт і пообіцяли надати боєкомплект найближчим часом.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На Херсонщині окупанти розправилися з майном підприємців-патріотів

Водночас офіцери пояснили мобілізованим, що назад їм дороги немає. Сказали, що за будь-який крок "з позицій у напрямку російського тилу їх розстрілюватимуть на місці загороджувальні загони".

Попередні домовленості з бійцями ЗСУ про здавання в полон окупанти проводили без участі командира. Він був також з мобілізованих, але боявся покарання з боку російських спецслужб після полону. Один з офіцерів нижньої ланки почав чинити опір і намагався зчинити галас, але його вбили інші мобілізовані.

"Група мобілізованих за попередньою домовленістю вийшла в указаний нашими бійцями квадрат. Техніки вони не мали, тому здали нам лише зброю. Їм надали медичну допомогу, бо всі були хворі. Усі нагодовані, задоволені. Після допитів вирушать у табір. Житимуть у безпеці", – розповіли в українських спецслужбах.

12 жовтня стало відомо, що Збройні сили України звільнили ще п'ять населених пунктів у Херсонській області. Наші підрозділи закріпили успіх з деокупації Нововасилівки, Новогригорівки, Нової Кам'янки, Трифонівки та Червоного в Бериславському районі. Там тривають стабілізаційні заходи з реанімації соціальної та критичної інфраструктури.

Також ЗСУ зайшли у Червоне на Херсонщині. Перші фото зі звільненого селища показали бійці 128-ї окремої гірсько-штурмової Закарпатської бригади, які з боями звільняли Червоне.

Деякі колаборанти Херсонщини перевезли сім'ї в безпечніше місце. Схоже, через успішний контрнаступ Збройних сил України зрадники вирішили убезпечити близьких на Кримському півострові, повідомив Юрій Соболевський.

Зараз ви читаєте новину «Мобілізовані росіяни убили командира, який не давав їм здатися в полон – ЗМІ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі