вівторок, 11 червня 2024 12:20

У Німеччині понад тиждень шукають 9-річну українську дівчинку

У Німеччині понад тиждень шукають 9-річну українську дівчинку
У Німеччині досі не знайшли 9-річну українську дівчинку Валерію, яка зникла дорогою до школи. Фото: Bild

У Німеччині вже понад тиждень не можуть знайти дев'ятирічну дівчинку з родини українських біженців.

В місті Дебельн у федеральній землі Саксонія досі шукають Валерію, яка зникла дорогою до школи, пише Bild.

"У поліції поки що немає жодних зачіпок. Тато дівчинки Роман залишається в Україні. Він служить у ЗСУ. З моменту зникнення доньки йому надали відпустку. Наразі він мешкає у Дніпропетровській області та намагається отримати необхідні документи для поїздки в Німеччину", - сказано в повідомленні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Німеччині досі шукають 9-річну українську дівчинку, яка зникла дорогою до школи

Дитину могли викрасти, вважає чоловік.

"Я звертаюся до тих, хто причетний до її зникнення. Знайдіть у собі мужність повернути дитину батькам. Дуже сподіваюся, що скоро зможу потримати свою доньку на руках", - заявив він.

Бабуся дівчинки подякувала всім волонтерам і правоохоронцям, які займаються пошуком дитини.

"Я вдячна за всю допомогу. Не знаю, що б ми робили без підтримки. Благаю всіх, хто має в своєму розпорядженні будь-яку інформацію про Валерію, звернутися в поліцію", - каже пані Віра.

У день зникнення школярка пропустила заняття. 3 червня вона вийшла з дому о 6:50, щоб дійти до школи, але на уроках так і не з'явилася. Її однокласник повідомив, що бачив Валерію поруч зі школою - вона стояла і начебто когось чекала.

7 березня в Німеччині виявили тіло 27-річної українки. Правоохоронці тривалий час розшукували доньку та матір загиблої, які зникли безвісти.

Вже 15 березня було заарештовано двох підозрюваних - 43-річну росіянку та її 44-річного чоловіка, у яких поліція й знайшла дитину.

За версією слідства, вони вбили матір і бабусю дівчинки, щоб забрати дитину собі. Злочинці заманили біженців, пообіцявши їм допомогти оформити документи в Німеччині.

Немовля було доправлено до лікарні для проведення аналізу ДНК. Пізніше дівчинку передали під опіку управління у справах молоді.

Зараз ви читаєте новину «У Німеччині понад тиждень шукають 9-річну українську дівчинку». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі