понеділок, 10 червня 2024 17:27

Спецтема: Війна Росії проти України

У Держдумі РФ оголосили F-16 за межами України "законною ціллю"

У Держдумі РФ оголосили F-16 за межами України "законною ціллю"
У Росії вважатимуть винищувачі F-16 за межами України "законною ціллю", якщо вони братимуть участь у боях. Фото: newsweek.com

Винищувачі F-16 та аеродроми їхнього базування за межами України будуть "законною ціллю" для Росії, якщо ці літаки виконуватимуть бойові завдання.

Про це заявив голова оборонного комітету Держдуми РФ Андрій Картаполов. Його цитують російські ЗМІ.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Начальник авіації розповів про озброєння, яке прийде разом із F-16

"Якщо вони не будуть використовуватися за прямим призначенням, то не будуть законною ціллю для ЗС РФ. А ось якщо вони братимуть участь у бойових вильотах, то, безумовно, будуть", - сказав російський депутат.

За його словами, йдеться також про аеродроми, на яких базуватимуться ці винищувачі, з усіма можливими наслідками.

При цьому Картаполов уточнив, що "претензій" до Заходу не буде, якщо F-16 стоятимуть на аеродромах, як на зберіганні, після чого їх перевозитимуть до України, вже там оснащуватимуть, проводитимуть техобслуговування, а літатимуть винищувачі з українських аеродромів.

Чотири країни підтвердили, що передадуть Україні американські винищувачі F-16. У майбутньому кількість таких держав може зрости, розповів начальник авіації Командування Повітряних сил Збройних сил України Сергій Голубцов.

Він нагадав, що майже всі країни, які мають F-16 на озброєнні, поступово переозброюються на F-35, тому кількість "вільних" винищувачів цього типу зростатиме, згодом їх можуть пропонувати Україні.

Зараз ви читаєте новину «У Держдумі РФ оголосили F-16 за межами України "законною ціллю"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі