вівторок, 11 червня 2024 11:05

Спецтема: Війна Росії проти України

"Кроти" ФСБ готували ракетний удар по "Мотор Січі"
4

Зрадники здавали ворогу інформацію стратегічного значення
Фото: СБУ
Зрадники здавали ворогу інформацію стратегічного значення
Зрадники здавали ворогу інформацію стратегічного значення
Зрадники здавали ворогу інформацію стратегічного значення

Служба безпеки зірвала спробу ФСБ отримати актуальні геолокації передислокованих заводів оборонно-промислового комплексу Запоріжжя.

Затримали "крота" РФ і його брата, повідомила 11 червня пресслужба СБУ. Вони готували ракетний удар по "Мотор Січі".

"Ворога цікавили координати цехів ПАТ "Мотор Січ" та ще одного машинобудівного заводу, які виробляють комплектуючі для авіації ЗСУ. Насамперед агресору потрібні були локації конструкторських бюро та виробничих потужностей, котрі були передислоковані після повномасштабного вторгнення і де виготовляють авіадвигуни для бойових гелікоптерів та БПЛА. Щоб отримати розвіддані, російська спецслужба залучила свого агента - механіка верстатів одного з промислових об'єктів "Мотор Січі", - сказано в повідомленні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Підліток готував ракетний удар по військових ВНЗ і шпиталях

За вказівкою окупантів їхній "кріт" обходив територію підприємства та фіксував місцерозташування виробничих цехів та складів з готовою продукцією. Потім зловмисник робив позначки потрібних локацій на гугл-картах для подальшої передачі ворогу. Він готувався направити відповідний звіт агресору через свого брата - безробітного місцевого жителя, який був на прямому зв'язку з кадровим співробітником російської спецслужби.

У разі отримання розвідувальної інформації, окупанти планували здійснити прицільні ракетні удари по оборонних об'єктах Запоріжжя. Однак, контррозвідники СБУ викрили обох зрадників та затримали їх на гарячому.

"Обидва фігуранти потрапили в поле зору російської спецслужби через їхнього батька - ідейного рашиста, який проживає на тимчасово захопленій частині регіону. Після дистанційного вербування, агентів вивели на прямий контакт із представником ФСБ. Для комунікації використовували анонімні чати в популярному месенджері", - звітує відомство.

Слідчі СБУ повідомили обом затриманим про підозру. Зловмисники перебувають під вартою. Їм загрожує довічне ув'язнення.

Контррозвідка Служби безпеки затримала агентурну групу ФСБ, яка діяла на Хмельниччині. До складу ворожого осередку входила депутатка місцевої ради та двоє її дітей: 42-річний син і донька, якій виповнилося 37 років. За вказівкою російської спецслужби агенти намагалися виявити пункти базування та маршрути руху мобільних вогневих груп ППО, які обороняють регіон.

Зараз ви читаєте новину «"Кроти" ФСБ готували ракетний удар по "Мотор Січі"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі