середа, 29 травня 2024 09:48

Негода накоїла лиха в Одесі
6

В Одесі злива підтопила вулиці
Фото: t.me/odesacityofficial
В Одесі злива підтопила вулиці
В Одесі злива підтопила вулиці
В Одесі злива підтопила вулиці
В Одесі злива підтопила вулиці

Сильна нічна злива в Одесі підтопила низку вулиць.

Дощ із грозою, що йшли майже усю ніч, призвів до підтоплення низки магістральних вулиць, повідомила 29 травня пресслужба Одеської міської ради.

"Над ліквідацією підтоплень та забезпеченням проїзду працювало сім бригад комунального підприємства. У роботах задіяли вісім одиниць техніки та 25 робітників", - йдеться у повідомленні.

Наразі на магістральних вулицях рух відновили. Поки що ускладнений рух вулицею Одарія, Отамана Чепіги ріг Церковної, а також на вулиці Хімічній ріг Промислової.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Україну накриє пилова буря з Азії

29 травня на півдні також очікуються опади. Згідно з прогнозом, у місті буде хмарно, пройде помірний дощ. Вітер вдень буде південний, 7-12 м/с. Температура вдень становитиме +19...21°C, температура морської води - +18...19°C.

Деякими вулицями досі важко проїхати. На вулиці Хімічній ріг Промислової територія перетворилася на справжнє озеро, автівкам доводиться майже пливти.

У другій половині року температура на Землі знизиться, на зміну погодному явищу Ель-Ніньо прийде Ла-Нінья. Погодне явище Ель-Ніньо закінчиться до червня.

Ель-Ніньйо - феномен різкого підвищення температури поверхневого шару води в екваторіальній частині Тихого океану, який означає сильну спеку, засухи та катастрофічні наводнення і опади у багатьох регіонах світу.

У роки Ла-Нінья, навпаки, формується потужний антициклон, у системі циркуляції якого на американський континент надходить холодне арктичне повітря. Так як Земля обертається навколо своєї осі, ці повітряні маси рухаються із заходу на схід, змінюючись на своєму шляху. Зрештою вони потрапляють до Атлантики та Європи.

Зараз ви читаєте новину «Негода накоїла лиха в Одесі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі