неділя, 19 травня 2024 11:20

Спецтема: Війна Росії проти України

На деяких ділянках ЗСУ повертають позиції під свій контроль - військовий розповів про бої на Харківщині

На деяких ділянках ЗСУ повертають позиції під свій контроль - військовий розповів про бої на Харківщині
На Харківщині тривають активні бойові дії. Фото: deepstatemap.live

Російські загарбники не змогли реалізувати свої тактичні наміри під час наступу на Харківщині.

Українські війська стримують окупантів вздовж лінії зіткнення. А на деяких ділянках ЗСУ навіть вибивають росіян з захоплених тими позицій. Про це в ефірі національного телемарафону розповів командир батальйону ударних БПЛА "Ахіллес" 92 ОШБр Юрій Федоренко, передає Gazeta.ua.

За його словами, українські військові повертають деякі позиції під свій контроль та збільшують обмінний фонд для подальшого повернення полонених побратимів. Наступ для росіян розгортається не так успішно, як їм би хотілося.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Це не розвідка боєм - ветеран оцінив шанси росіян на Харківщині

"Супротивнику об'єктивно не вдалося реалізувати поставлені перед собою тактичні наміри. Скажу більше: на деяких відтинках Силам оборони вдається не просто бути в активній обороні, а й вчиняти дії щодо покращення положення по передньому краю. Це значить вибивати противника з займаних ним позицій", - сказав Федоренко.

За його словами, українські захисники беруть у полон російських загарбників.

"У результаті виконання цих операцій ми маємо не тільки повернуті позиції, а й додатково противник, який був взятий у полон і в перспективі буде обміняний на наших хлопців, які перебувають зараз на території Російської Федерації в полоні", - додав Федоренко.

Російські загарбники зараз надають пріоритет захопленню Вовчанська на Харківщині. Це дозволить окупантам отримати тактичну перевагу для подальшого наступу в області, повідомляє Інститут вивчення війни (ISW).

За даними аналітиків, захоплення Вовчанська є однією з тактичних цілей першої фази спроби наступу РФ на півночі Харківської області.

Зараз ви читаєте новину «На деяких ділянках ЗСУ повертають позиції під свій контроль - військовий розповів про бої на Харківщині». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі