вівторок, 02 січня 2024 15:21

Спецтема: Війна Росії проти України

Гуменюк розповіла про тактику росіян під час масованого ракетного обстрілу

Гуменюк розповіла про тактику росіян під час масованого ракетного обстрілу
Вночі ворог намагався виснажити українські системи ППО, сказала Наталія Гуменюк. Фото: mediacenter.org.ua

Росіяни здійснювали пуски ракет по території України з Каспійського моря.

Вночі ворог намагався виснажити українські системи ППО. Про це сказала очільниця Об'єднаного пресцентру Сил оборони півдня України Наталія Гуменюк, повідомив "Укрінформ".

"За попередньою інформацією, пуски ракет здійснювалися з Каспійського моря. Це, в принципі, вже такий звичний рубіж, з якого стартують ракети, що випущені стратегічною авіацією. Ворог намагається тримати свої літаки максимально далеко від засобів дії нашої ППО, а ракети, які він спрямовує, слідували досить складним маршрутом", - сказала Гуменюк.

"Проходили (ракети. - Gazeta.ua) і через південні регіони, але фактично по дотичній, зрізаючи основний маршрут і не даючи можливості зафіксувати силам ППО і відпрацювати по них. Це, в принципі, досить звична тактика ворога, ми вже не вперше це спостерігаємо. Знаємо, що вони можуть таким чином закладати маршрути своїх ракет. І тому під час такої роботи у напрузі перебувають всі сили і засоби ППО, які можуть бути задіяні по такому складному маршруту слідування ракет" - сказала Гуменюк.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Україна звернулась до світу після масштабної російської атаки

"ГУР МО кілька місяців тому говорило про те, що ворог зосередив до 900 ракет різного класу: Х-22, Х-32, які вони вдосконалили, Х-101, як основний потенціал ракет повітряного базування, і Х-31, які протидіють радіолокаційно, тобто зосереджені на знищенні систем ППО", - розповіла Гуменюк.

У ніч на 2 січня росіяни повторили масовану атаку засобами повітряного нападу різних типів, як це було 29 грудня. ППО знищила 72 повітряні цілі: 10 із 10 аеробалістичних ракет Х-47М2 "Кинджал", 59 із 70 крилатих ракет Х-101/Х-555/Х-55, три з трьох крилатих ракет "Калібр".

Від російської ракетної атаки у Солом'янському районі Києва постраждали 43 людини, загинули двоє людей.

У Харкові внаслідок російських обстрілів загинула людина, госпіталізували 16 людей.

Зараз ви читаєте новину «Гуменюк розповіла про тактику росіян під час масованого ракетного обстрілу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі