пʼятниця, 11 травня 2012 11:38

Горлівчанку, до сина якої відмовилася їхати "швидка", оштрафувала міліція

Сьогодні з відділення мікрохірургії та відновного лікування НДІ травматології та ортопедії Донецького національного медичного університету виписали 7-річного Андрія Фідія. Двома тижнями раніше хлопчикові врятували майже повністю відрізану віконним склом праву руку.

"Ми зняли шви і вкоротили гіпс, сподіваємося на повне відновлення всіх функцій", - розповів хірург Юрій Борисович Шакалов, який оперував Андрія і стежив за його одужанням.

На Наталію Фідій складено адмінпротокол, вона зобов'язана заплатити штраф, повідомили сьогодні в міліції Горлівки.

Розмір стягнення, накладеного на маму, не уточнили, однак у Кодексі України про адміністравні правопорушення говориться, що ст. 184 ("Невиконання батьками обов'язків з виховання дітей") тягне за собою попередження або штарф від 17 до 54 гривень.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 7-річний горлівчанин ледь не сплив кров'ю, поки 13 разів викликав "швидку"

"Навіть якщо б хлопчикові було 16, і він травмувався вдома - винна мама. Таке у нас законодавство - батьки без нагляду не мають права залишати неповнолітніх, тому нам довелося скласти адмінпротокол", - повідомила Алла Борових з горлівської міліції.

Тим часом Донецька обласна прокуратура та обласне управління охорони здоров'я проводять перевірку за фактом ненадання своєчасної медичної допомоги неповнолітньому. На станції виправдовуються тим, що буквально напередодні випадку з Андрієм схожий дитячий голос діставав станцію швидкої допомоги м. Горлівки помилковими зверненнями.

"Наша історія - це тільки остання крапля. Швидка відмовляється їхати за викликом не вперше", - поділилася Наталя Фідій.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: МОЗ проводить розслідування ненадання допомоги хлопчику в Горлівці

У той же час мама хлопчика нікого звинувачувати не хоче. Вона зізнається, що працює медсестрою і боїться псувати відносини з колегами, тому готова всю провину "взяти на себе". Дякує фахівцям НДІ травматології та ортопедії, які за операцію та ліки не взяли із самотньої матері ні копійки.

"На виписку мені подарували бандаж, - гордо каже Андрій, демонструючи як ворушить пальцями в пристосуванні, що підтримує праву руку".

Нагадаємо, першокласник з міста Горлівка був удома один. Впавши зі стільця, хлопчик розбив скло. Товстий гострий осколок увійшов перпендикулярно і проковзнув по кістці. Хлопчик поступив так, як вчили на "Основах здоров'я" - зателефонував у "швидку".

13 вихідних дзвінків з мобільного Андрія Фідія за номером 103 залишилися без відповіді. Почувши дитячий голос, диспетчер "швидкої допомоги" не хотів слухати і кидав трубку.

В результаті дитина цілу годину залишалася без медичної допомоги і втратила майже літр крові. Міг померти, якби мама не відпросилася з добового чергування в лікарні і не прийшла додому раніше. На виклик мами "швидка" відреагувала, бригада прибула на адресу, зупинила кров і оперативно доставила дитину в обласний центр.

Зараз ви читаєте новину «Горлівчанку, до сина якої відмовилася їхати "швидка", оштрафувала міліція». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

38

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі