пʼятниця, 25 березня 2022 19:23

Спецтема: Війна Росії проти України

Головний військовий розвідник розповів про інформаторів в Кремлі і великий російський міф

Головний військовий розвідник розповів про інформаторів в Кремлі і великий російський міф
Полонені російські військові. Фото: Facebook.com/UkrainianLandForces

Російської армія - це великий міф.

Про це сказав начальник Головного управління розвідки Міністерства оборони України, бригадний генерал Кирило Буданов в інтерв'ю американському виданню "Military Times".

"Російське командування зробило багато помилок і ми ефективно використовуємо ці прорахунки.

Українська армія показала, що російська армія, яка називала себе другою армією світу, - це великий міф. Реально - це просто середньовічне скупчення живої сили і старі методи ведення війни", - сказав український генерал.

"У нас є багато інформаторів у російській армії та в їхніх політичних колах і державному керівництві", - зазначив Буданов.

Про наміри повномасштабного наступу ворога розвідка знала вже у листопаді.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Олігарх-стовп режиму Путіна має розкішну квартиру за $5,5 млн з видом на парламент Великої Британії

Також Буданов розповів, що українці за допомогою технічних засобів розвідки та агентурних ресурсів стежать за кадирівськими бойовиками, які воюють на території України.

"У нас в Чечні є багато інформаторів. Як тільки Кадиров починає готувати якусь операцію, ми швидко дізнаємося про це від наших агентів.

Коли почалася війна, Росія зазнала багато втрат. При цьому більшість з окупантів навіть не встигла дістатися до Києва", - розповів генерал.

"Росіяни - боягузи, бо вони бомбардували та обстрілювали наших мирних людей, наші лікарні, наші театри та пологові будинки", - сказав Буданов.

Серед завдань української воєнної розвідки - організація партизанського руху у тилу противника.

Генерал сказав, що це "дуже велика кількість людей" і зауважив: "Скоро настане весна, наші ліси зазеленіють, а для агресора відкриється справжнє пекло".

ЗСУ вже знищили понад 16,1 тис. російських окупантів з часу повномасштабної агресії РФ. Тим часом Росія занижує свої втрати.

Підпишіться на наш канал в Telegram. Інформуємо про ситуацію в країні

Зараз ви читаєте новину «Головний військовий розвідник розповів про інформаторів в Кремлі і великий російський міф». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі