субота, 16 квітня 2022 08:54

Спецтема: Війна Росії проти України

Є складнощі з доставкою допомоги у звільнені від РФ райони - британська розвідка

Є складнощі з доставкою допомоги у звільнені від РФ райони - британська розвідка
Російські війська завдали значної шкоди транспортній інфраструктурі в тих районах України, які були тимчасово захоплені росіянами. Фото: ТСН

Російські війська завдали значної шкоди транспортній інфраструктурі в тих районах України, які були тимчасово захоплені росіянами. Навіть у населені пункти, які вже під контролем бійців ЗСУ, складно доставляти гуманітарну допомогу через руйнування.

Окупанти зруйнували мости, встановили міни та залишили транспорті засоби на ключових маршрутах під час відступу з півночі країни. Про це повідомляє Міноборони Великої Британії з посиланням на дані британської розвідки у Twitter.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Українці подали запити на відбудову житла на понад 5 млн "квадратів"

"Внаслідок руйнування річкових переходів у Чернігові та його околицях у самому місті залишився лише один пішохідний міст через річку Десна. До війни у ​​місті проживало близько 285 тисяч жителів. Пошкодження транспортної інфраструктури України наразі є серйозною проблемою для доставки гуманітарної допомоги до районів, раніше взятих в облогу Росією", - йдеться в повідомленні.

Загальні збитки української економіки через російську агресію коливаються від $564 до $600 млрд.

Сюди крім інфраструктурних збитків, входять також непрямі втрати. Наприклад, зниження ВВП, припинення інвестицій, відтік робочої сили, додаткові витрати на оборону та соціальну підтримку тощо. За 47 днів російської агресії в Україні пошкоджено, зруйновано або захоплено щонайменше 23 тис. км доріг і 37 тис. кв м житлового фонду. Постраждали щонайменше 277 мостів та мостових переходів, 10 військових аеродромів, вісім аеропортів і два порти.

Зараз ви читаєте новину «Є складнощі з доставкою допомоги у звільнені від РФ райони - британська розвідка». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі