понеділок, 12 грудня 2022 09:59

Спецтема: Війна Росії проти України

Чи надасть Швеція сучасні винищувачі Gripen Україні ‒ міністр розповів

Чи надасть Швеція сучасні винищувачі Gripen Україні ‒ міністр розповів
Міністр оборони Швеції Пол Йонсон заявив, що країна поки не планує передавати Україні сучасні винищувачі Gripen. Фото: defence-ua.com

Швеція не планує передавати Україні багатоцільові винищувачі Gripen четвертого покоління, які розробила та виробляє компанія Saab.

Натомість допоможуть українським військам із системами протиповітряної оборони. Про це заявив міністр оборони Швеції Пол Йонсон під час спільного брифінгу з українським колегою Олексієм Резніковим 11 грудня, повідомляє Gazeta.ua.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Швеція пообіцяла Україні нове озброєння

"Планів надсилання літаків Gripen немає, скажу відверто", ‒ сказав Йонсон.

Але він запевнив, що новий пакет підтримки Швецією України передбачає постачання сучасних систем протиповітряної оборони та комплектуючих до ППО.

Швеція надасть новий пакет допомоги для Збройних сил України – він перевищує попередній на 50%. Дев'ятий пакет підтримки Швецією України передбачає надання систем протиповітряної оборони та амуніції для військових. Про це 11 грудня на спільному брифінгу з міністром оборони України Олексієм Резніковим, який пройшов у Медіацентрі Україна – Одеса, повідомив міністр оборони Швеції Пол Йонсон.

Норвегія оголосила про новий пакет підтримки для української енергетики обсягом $100 млн. Саме для відновлення української енергосистеми після російських ударів, повідомив президент України Володимир Зеленський у вечірньому відеозверненні.

Зараз ви читаєте новину «Чи надасть Швеція сучасні винищувачі Gripen Україні ‒ міністр розповів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі