неділя, 11 грудня 2022 21:09

Спецтема: Війна Росії проти України

Швеція анонсувала рекордний пакет допомоги для України

Швеція анонсувала рекордний пакет допомоги для України
Швеція надасть новий пакет допомоги для Збройних сил України – він перевищує попередній на 50%

Швеція надасть новий пакет допомоги для Збройних сил України – він перевищує попередній на 50%.

Дев'ятий пакет підтримки Швецією України передбачає надання систем протиповітряної оборони та амуніції для військових. Про це 11 грудня на спільному брифінгу з міністром оборони України Олексієм Резніковим, який пройшов у Медіацентрі Україна – Одеса, повідомив міністр оборони Швеції Пол Йонсон, передає "УНІАН".

Він зазначив, що Україна є пріоритетом для Швеції, і вона підтримуватиме Україну і надалі. За його словами, уряд Швеції затвердив дев'ятий пакет підтримки України, який на 50% більшій, ніж восьмий пакет.

"Це пов'язано з тим, що ми спостерігаємо ескалацію з боку Росії... В цьому пакеті ми надаємо ППО", – сказав міністр оборони Швеції.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Норвегія підготувала Україні пакет допомоги на $100 млн – Зеленський

Також шведські партнери нададуть комплектуючі для іншого виду ППО та зимову амуніцію для українських військових.

Йонсон додав, що Швеція не просто підтримує Україну, а інвестує у "нашу загальну безпеку", так як Росія постійно порушує права людей, зокрема, атакуючи цивільні об'єкти – лікарні, університети, школи.

Міністр пояснив, що сьогодні побачив наслідки цих атак у Миколаєві, який відвідав разом з Резніковим.

"З 1 січня ми головуватимемо в Раді Європи та для нас буде дуже важливим завданням захищати інтереси України", – наголосив він.

Німеччина пообіцяла передати Україні більше зброї та боєприпасів.

До того ж, країни ведуть переговори щодо поставок сучасних танків. Про це сказав посол України в Німеччині Олексій Макеєв, передає Welt am Sonntag.

Зараз ви читаєте новину «Швеція анонсувала рекордний пакет допомоги для України». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі