пʼятниця, 19 серпня 2011 10:53

Білоруський терорист підривав метро, коли був п'яним

Білоруський терорист підривав метро, коли був п'яним

Обвинувачений в організації теракту в метро Мінська Дмитро Коновалов на момент вибуху був п'яний, йдеться в постанові слідчих про передачу справи до суду.

"Вибух 11 квітня о 17.56 на станції метро "Жовтнева" Коновалов скоїв у стані алкогольного сп'яніння", - зазначено в документі.

Крім того, за даними слідства, Коновалов разом зі своїм спільником Владиславом Ковальовим регулярно підривали саморобні бомби з 2000 року.

Як йдеться у постанові, всього з 2000 року Коновалов здійснив 11 вибухів різної потужності. Ще одна саморобна бомба не спрацювала.

Більшість інцидентів було кваліфіковано за статтею "Хуліганство", проте Коновалов також причетний і до терактів: згідно з матеріалами слідства, він організував теракт у кафе Вітебська в 2005 році.

Нагадаємо, що 11 квітня стався вибух на станції метро "Жовтнева" мінського метрополітену. Загинули 14 людей, постраждали понад 190.

Генпрокуратура Білорусі кваліфікувала подію як теракт. За підозрою в причетності до нього було затримано п'ятьох осіб, згодом трьох з них відпустили.

У результаті розслідування теракту в мінському метро в квітні 2011 року, а також вибухів 2008 року в Мінську і 2005-го - у Вітебську висунуто звинувачення двом громадянам Білорусі - Владу Ковальову і Дмитру Коновалову.

Зараз ви читаєте новину «Білоруський терорист підривав метро, коли був п'яним». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі