пʼятниця, 18 листопада 2016 11:58

Автомобіль збив дитину на переході і втік

Автомобіль збив дитину на переході і втік
pro-vincia.com.ua

На вул. Кайсарова у Голосіївському районі столиці автомобіль наїхав на дитину на "зебрі".

Про це повідомив "Обозреватель".

17 листопада о 15.00 дитина переходила дорогу на пішохідному переході. Біла Toyota Corolla наїхала на дитину, після чого втекла.

Про стан дитини невідомо. Поліцейські шукають водія-утікача.

"Якщо водій зник з місця ДТП, йому загрожує адміністративна або кримінальна відповідальність в залежності від наслідків ДТП, яке скоїв водій. У випадку, якщо під час ДТП не були травмованих, загиблих людей, то водій буде притягнутий до адміністративної відповідальності. Якщо водій не допоміг людині, яка перебуває в небезпечному для життя стані, його можуть покарати штрафом від 3400 грн. до 17 000 або громадськими роботами на строк від 150 до 240, або арештом на строк до 6 місяців, або обмеженням волі на строк від 3-х до 5-ти років або позбавленням волі на строк від 2-х до 5-ти років. У цьому випадку, який стався на вул. Кайсарова, якщо дитина жива водієві загрожує штраф від 8500 грн. до 17000 грн., або арешт на строк до 6 місяців, або обмеження волі на строк до 3-х років. У випадку, коли водій втік з місця ДТП більш важливим фактором буде розуміння невідворотності покарання. Тобто, важливо, щоб порушник усвідомлював, що його у будь-якому випадку викриють і йому не вдасться уникнути покарання, а якщо він утече, покарання буде більш суворим", - говорить для Gazeta.ua Павло Калінніков, юрист громадської організації Громекс.

Також юрист пояснює, що часто дорожні аварії трапляються із вини пішохода.

"Розмір штрафу коливається від 51 гривні до 170 гривень, а найсуворіше покарання, громадські роботи на строк до 40 годин, якщо пішохід був п`яний. Як бачимо, санкція статті досить м'яка, крім цього, пішоходів притягують до відповідальності дуже рідко".

Зараз ви читаєте новину «Автомобіль збив дитину на переході і втік». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі