субота, 04 лютого 2012 13:51

Австралію топить: тисячі людей у полоні стихії
7

Фото: Reuters

Через повені схід Австралії оголошено зоною стихійного лиха, пише ABC News. Більше 11 000 людей у Квінсленді і семи тисяч в Новому Південному Уельсі опинилися в ізоляції через повені. Тисячі були евакуйовані, повідомляє Reuters з посиланням на співробітників служб порятунку.

Влада Квінсленда звернулася до військових за забезпеченням допомоги з повітря. Жителів постраждалих територій евакуювали на військових гелікоптерах. Місцева влада попереджає про подальше поширення повеней.

ФОТОРЕПОРТАЖ: Повінь в Австралії може закінчитися екологічною катастрофою (ФОТО)

У місті Рома (Roma) почало затоплювати евакуаційний центр, де зібралися 300 чоловік. Для їх порятунку влада відправила вертоліт, який перевозить їх в інший центр. Рівень води в Ромі досяг рекордного рівня в 8,5 метрів, що на 40 сантиметрів більше рівня березня 2010 року. Крім того, поліція продовжує пошуки жінки, яку віднесло потоками води разом з машиною, в якій вона перебувала.

У місті Чарлвіл (Charleville) в Квінсленді рівень води 4 лютого може досягти верхівки міської греблі. Інше місто штату, Мітчел (Mitchell) уже на 75 відсотків опинився під водою. Там сотням людей довелося перебратися в евакуаційний центр.

ФОТОРЕПОРТАЖ: Повені "біблійних масштабів" в Австралії: 11 людей загинули (ФОТО)

Повністю виявилося відрізаним місто Морі (Moree) в Новому Південному Уельсі, де живуть близько десяти тисяч людей, передає AAP. За даними рятувальників, він залишиться в ізоляції ще близько доби.

Через проливні дощі на сході Австралії 3 лютого закрилися чотири вугільні шахти. Це було зроблено як превентивний захід. Самі шахти не затоплені і устаткування не пошкоджено.

У січні 2011 року потужні повені відбулися в штатах Квінсленд і Вікторія. Тоді в результаті стихійного лиха загинули більше 30 чоловік. Близько 30 тисяч будинків, а також шосе, мости і залізні дороги були затоплені. У 2011 році повінь торкнулося також вугільних шахт, внаслідок чого підскочили світові ціни на вугілля. Загальний збиток від стихії оцінюється в декілька мільярдів євро.

Зараз ви читаєте новину «Австралію топить: тисячі людей у полоні стихії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі