середа, 11 липня 2012 12:57

Американцям вдалося зупинити рекордну лісову пожежу в штаті Колорадо

Американцям вдалося зупинити рекордну лісову пожежу в штаті Колорадо
Барак Обама оголосив штат Колорадо зоною стихійного лиха. Фото: podrobnosti.ua

В американському штаті Колорадо вдалося зупинити поширення пожежі, яка стала найбільш руйнівною за всю історію штату. Про це повідомляє Associated Press.

Пожежа в Вальдо-Каньйон (Waldo Canyon), який знаходиться в районі міста Колорадо-Спрінгс, все ще триває на площі 75 квадратних кілометрів. Тому місцеві жителі будуть бачити дим протягом найближчих декількох днів.

Раніше вдалося також зупинити поширення пожежі в районі Хай-Парк (High Park) в окрузі Ларімер.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Через потужні пожежі в Колорадо вигоріло дотла ціле місто

Пожежа в Вальдо-Каньйон почалася близько трьох тижнів тому. Загинули двоє людей, згоріли 350 будинків. Влада оголосила про евакуацію 32 тисяч осіб, проте, як повідомляє AP, більше 20 тисяч людей так і не були оповіщені за допомогою автоматичних телефонних дзвінків в силу різних причин - хтось не був підключений до системи оповіщення, у когось лінія була зайнята . Проте, частина цих людей були евакуйована завдяки попередженню поліції.

29 червня президент США Барак Обама оголосив штат Колорадо зоною стихійного лиха. В той же день президент відвідав район пожежі. Причини спалаху поки не встановлені. У розслідуванні бере участь ФБР.

Зараз ви читаєте новину «Американцям вдалося зупинити рекордну лісову пожежу в штаті Колорадо». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі