пʼятниця, 09 липня 2010 00:48

Працівники банків скуповуються зранку

Автор: фото: Андрій ШМАТОВ
  Пластиковий півлітровий стакан малини або смородини Тетяна Коміссарова продає за 15 гривень на Володимирському ринку столиці. На більшості інших базарів ця ягода вдвічі-втричі дешевша
Пластиковий півлітровий стакан малини або смородини Тетяна Коміссарова продає за 15 гривень на Володимирському ринку столиці. На більшості інших базарів ця ягода вдвічі-втричі дешевша

55-річна Марія Кощуба з райцентру Гребінка Полтавської області торгує на столичному ринку Оболонь. Це біля метро Героїв Дніпра.

— Сьогодні привезла відро вишень, трохи огірків і яйця, — каже. — За кіло ягід прошу 10 гривень. Як усе відро заберете, віддам по 8. Вишня м"ясиста, добра на варення.

Багато ягоди продають перед входом на базар. Тут краще беруть, помітили продавці.

— Я за день продаю 60 кіло. А ті, що стоять ближче до входу, — по 100. На чорницю цей рік ціна така сама, як і минулого, — говорить 60-річна Надія Колядина. — Багато дощів. Ягода водяниста і несолодка. Привозим із Волині. Ягода з Київщини погана. Радіація може бути вдвічі вище норми. Це перший збір. Ще буде другий.

Полуницю та малину продавали вдвічі дорожче, ніж торік. Смородина тоді коштувала 10–12. Тепер 18–20 грн/кг. Кияни купують небагато ягід. Продавці фасують їх у півлітрові та літрові банки.

— Я дешево сторгувала 2 кіло малини, — киянка Людмила Смик, 38 років, показує кошика з ягодами. Скупилася на Лук"янівському ринку. — А торік зовсім нічого не купувала. Здається, я забула за ягоду заплатити. Піду шукати продавця.

Найвищі ціни на Бессарабському ринку столиці. Покупців обмаль. Продавці раз по раз кроплять водою товар — фрукти й зелень. Вони розкладені у кілька ярусів. Крупна черешня коштує 50 грн/кг. На інших базарах така ж утричі дешевша. Продають і чорницю та смородину. Правлять 20 грн. Але не за кілограм, а за 200-грамовий пластиковий стаканчик. Найдорожча лохина — 60 грн за стаканчик.

— Зранку в нас скуповуються працівники банків, із мерії. Вони постійні покупці. Дзвонять і роблять замовлення. Ми їм виносимо готові пакунки до машини. Оце абрикоси появилися. Телеведучий Дмитро Гордон за ними приходив. Він ніколи не пропускає абрикоси, завжди в нас купляє, — каже Аделя Мальчук, 54 роки. Вона п"ять років торгує на Бессарабці.

Зараз ви читаєте новину «Працівники банків скуповуються зранку». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі