четвер, 30 січня 2020 00:10

Прострочили з виплатою мікрокредиту? Тоді вам до "Dolga net"
2

Нещодавно на ринку з'явилася компанія, яка допомагає боржникам мікрофінансових організацій (МФО) у погашенні прострочених позик. "Dolga net" працює для своїх клієнтів абсолютно безкоштовно — на відміну від численних адвокатських структур, які лише обіцяють "вирішити проблему" заборгованості. Звісно ж — за немалі гроші.

Історія одного боржника

Киянин 53-річний Володимир восени минулого року оформив кредит в одній з мікрофінансових організацій на пару тисяч гривень і строком на 30 днів. Втім, через два тижні його неочікувано звільнили з роботи. Чоловіку не було чим заплатити борг і відсотки за ним. Прострочка затягнулася на два з половиною місяці, кредитор щодня телефонував боржникові по кілька разів на добу з вимогою повернути позику.

За такий тривалий час, разом зі штрафними санкціями і пенею, сума боргу зросла в кілька разів. Це були непідйомні гроші для Володимира. Хоч на той момент він і заробив певну суму, якою був готовий погасити частину боргу.

Якось, цілком випадково, боржник знайшов сторінку компанії "Dolga net" у "Фейсбук" і звернувся до сервісу. Буквально через два дні завдяки менеджерам компанії Володимир віддав мікрофінансовій організації значно меншу суму, порівняно із загальною. І кредитний договір було закрито. На превеликий жаль, далеко не всі боржники знають про "Dolga net", інакше їхні позикові проблеми були б так само подолані.

Що таке мікрокредити?

Мікрофінансові організації сьогодні складають основу ринку швидких кредитів. Вони видають позики онлайн на порівняно невеликі суми (до 15 000 гривень) і на строк до 30 днів. Умови для отримання позики в мікрокредитних компаніях набагато лояльніші, ніж у банківських структурах. Скажімо, щоб отримати кредит від МФО, для позичальника необов'язково бути офіційно працевлаштованим, мати хорошу кредитну історію тощо. Відтак, швидкими онлайн-кредитами переважно користуються люди, які з якихось причин були витіснені з банківської сфери.

Звідси — висока ймовірність клієнтських дефолтів на мікрокредитному ринку, які можуть статися через нестабільну економічну ситуацію в країні, раптову втрату роботи клієнтом, погіршення його здоров'я та інші несприятливі обставини. Ці ризики МФО компенсують вищими відсотковими ставками, порівняно з банками.

На жаль, далеко не всі клієнти усвідомлюють специфіку мікрокредитів, які є саме "кредитами до зарплати", тож погашати їх бажано за першої-ліпшої можливості. Водночас, якщо неправильно користуватися цим фінансовим інструментом, виникає небезпека потрапити в кредитну кабалу.

Чимало позичальників не зовсім уважно читають кредитний договір, в якому прописані доволі жорсткі умови для клієнтів, котрі з якихось причин увійшли в прострочку за мікрокредитом. Так, у разі невчасного погашення позики клієнтом нараховуються чимала пеня і штрафи на тіло позики, їх розмір вдвічі-втричі перевищує суму відсотків. Тож за кілька місяців може "набігти" карколомна сума боргу. Для багатьох клієнтів це стає вкрай неприємною "несподіванкою".

Нерідко у подібних ситуаціях боржники "ховають голову в пісок", не вбачаючи жодного виходу. Таке становище стає для них нестерпним. Та чи справді все так погано й безвихідно?

Із "Dolga net" ви забуде про борг раз і назавжди.

Насправді, це — не так. Позичальникам, які прострочили мікрокредити, зовсім не варто панікувати навіть у, здавалося б, безнадійних ситуаціях. Адже кожен із них може звернутися до компанії "Dolga net", яка вирішить його проблему в найкоротший термін. Головне — абсолютно безкоштовно. І зовсім не варто кидатися в обійми так званих антиколекторських структур, які лише витягують гроші з боржників, а фактично користі від них — ніякої. Натомість, мета діяльності "Dolga net" — допомогти громадянам раз і назавжди позбутися боргів за мікрокредитами. Причому з мінімальними втратами для особистого бюджету.

Механізм, що його застосовує компанія ­"Dolga net" — простий. Він складається всього з трьох кроків.

Крок перший: спочатку боржник повідомляє менеджерам сервісу суму, яку готовий заплатити за позикою.

Крок другий: фахівці сервісу "Dolga net" узгоджують з мікрокредитною компанією компромісний обсяг погашення позики. Як правило, ця сума для позичальника — значно менша, порівняно з розміром гігантського боргу, що накопичився протягом кількох місяців.

Крок третій: узгоджену суму боржник вносить на рахунок МФО, залишок заборгованості скасовується, і кредитний договір закривається.

Тож, якщо ви звернетеся до компанії "Dolga net", то назавжди забудете про кредит, пеню і штрафні санкції, як про страшний сон!

Контактні дані: телефон: +38 (067) 219 55 50; сайт: dolganet.com.ua;

e-mail: [email protected];

Facebook.com/dolganet.com.ua

Андрій РЯЩЕНКО

Зараз ви читаєте новину «Прострочили з виплатою мікрокредиту? Тоді вам до "Dolga net"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі