пʼятниця, 12 січня 2018 07:25

На китайській канцелярії заробляють до 10 тисяч гривень
2

Дмитро й Алла Велки продають ­незвичайні ручки, блокноти, пенали та інші канцелярські вироби. Замовляють товар у Китаї. Мають постійних покупців серед школярів і вчителів
Фото: фото надане Дмитром Велком

— Дружині подобаються цікаві ручки, закладки. Їх продають на китайських сайтах.

Три роки тому закупили товару на тисячу гривень й одразу все продали. Так почався наш сімейний бізнес, — розповідає 25-річний Дмитро Велко. Він власник магазину оригінальних канцтоварів "Аллатка" в Черкасах.

— У першій партії було кілька блокнотів, два десятки ручок. Продавали через соцмережу "ВКонтакте". Мали непоганий попит. Потім почали їздити на ярмарки, фестивалі хенд-­мейду. Наша продукція цікавила людей навіть більше, ніж ручні вироби. Торік відкрили магазин в одному з торгових центрів. Почали більше продавати саме там. Проблем у такому бізнесі є кілька. Основна — затримка доставки. Чекаємо майже два місяці посилку. Мала прийти за 20–25 днів. Не завжди отримуємо якісний товар. Браковану канцелярію викидаємо. Зазвичай — це 2 відсотки з партії. Бо відправити назад до Китаю практично нереально. У нас є унікальні ручки — у вигляді морквини чи іграшки. Вони найпопулярніші серед покупців. Коштують від 18 до 49 гривень. Є пенали з блокнотом і ручками по 800 гривень.

Бізнес доволі перспективний. Робимо ставку на незвичайну канцелярію. Її дуже мало і багато хто нею цікавиться. Основні наші покупці — школярі. Магазин ніяк не рекламуємо. Раніше проводили розіграші, акції в соцмережах. А зараз найдієвіша реклама — це "сарафанне радіо". Дитина з нашою ручкою прийшла в школу. Однокласники побачили, дізналися, де купити, і прибігають до нас.

За місяць заробляємо до 10 тисяч гривень. Китайськими товарами в Україні торгує багато хто. Але канцтовари пропонують мало. З широким асортиментом є щонайбільше 10 магазинів. Один із серйозних конкурентів — крамниця в ­Одесі. Проте ціни там удвічі вищі, ніж у нас.

Маємо ще веломагазин. Там продаємо запчастини й аксесуари для велосипедів, також із Китаю. Керує крамницею мій брат. Велотовари й канцелярія — це сезонні бізнеси. Перші продаються гарно весною та літом. Другі — восени і взимку. Розвиваючи обидва проекти, можемо заробляти цілий рік.

Зараз ви читаєте новину «На китайській канцелярії заробляють до 10 тисяч гривень». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі