понеділок, 25 жовтня 2010 21:51

"Київстар" уже давно не українська компанія" - експерт

Наступного року мережі стільникового зв'язку "Білайн" не стане. Два мільйони абонентів перейдуть у "Київстар". Про рішення об'єднати мережі минулої п'ятниці повідомив президент компанії "Київстар" Ігор Литовченко, 44 роки.

— Ми розвиватимемо не лише мобільний зв'язок формату "джі-ес-ем", а й освоюватимемо технології "три-джі" для зв'язку та "чотири-джі" для інтернету, — каже Литовченко. — У перспективі буде запроваджено мультисервіс — інтернет, супутникове телебачення в телефоні.

Контрольний пакет акцій компанії "Київстар" належить "Вымпелком ЛТД". Головний офіс цієї компанії розташований у голландській столиці Амстердамі. До групи "Вымпелком ЛТД" входять компанії мобільного зв'язку Вірменії, В'єтнаму, Грузії, Казахстану, Камбоджі, Киргизстану,  Росії, Таджикистану, Узбекистану та України.

— Посмотрите, вся дирекция — украинцы, — на питання про належність компанії Ігор Литовченко відповідає російською.

Об'єднання "Київстару" та "Білайн" нічого не змінить для користувачів обох стільникових мереж, вважає експерт Віктор Литовченко, 39 років. Він однофамілець президента "Київстару".

— Обидві мережі належать одній компанії, "Вымпелком ЛТД". Досі вони нібито конкурували між собою. Біля витоків транснаціонального оператора стояли російські бізнесмени. Те, що головний офіс в Амстердамі, нічого не значить. Із сучасними технологіями його можна було б і на Алясці зробити. "Київстар" уже давно неукраїнська компанія. Головне, що вона платить податки в Україні. Повірте, це дуже великі надходження. Загалом якість зв'язку не зміниться, тарифи будуть, як і тепер. На зниження вони можуть піти тільки під тиском низьких тарифів головного конкурента — мережі МТС.

Після об'єднання абонентів "Київстару" побільшає до 24 млн. Від заснування і до кінця 2009 року мережа вклала в розвиток 18 млрд грн. Торік отримала валовий дохід 12 млрд грн. Об'єднання дасть змогу зменшити витрати на персонал та експлуатацію обладнання. Зараз у двох компаніях працюють шість тисяч осіб, повідомив президент "Київстару". Чверть із них скоротять.

Зараз ви читаєте новину «"Київстар" уже давно не українська компанія" - експерт». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі