понеділок, 22 лютого 2010 10:58

Utel спіткає доля "Мобілича", "Jeans" і "Екотел"

Utel спіткає доля "Мобілича", "Jeans" і "Екотел"

Державний оператор зв"язку "Укртелеком" більше не буде підтримувати розвиток бренду Utel, під яким на сьогодні надаються послуги міжміського, міжнародного і мобільного зв"язку у форматі 3G.

Замість цього всі послуги Utel будуть надаватися під брендом "Укртелекому". Це торкнеться, крім іншого, назв тарифних планів мобільного зв"язку від Utel. Офіційно про нове позиціювання буде оголошено в березні.

Компанія Utel заснована ще в 1992 році - Укртелекомом, AT & T, Deutsche Telekom та KPN. У 2001 році Укртелеком викупив акції західних партнерів, ставши єдиним власником компанії. Чотири роки потому Utel була реорганізована в філію Укртелекому, що спеціалізується на міжнародному і міжміському зв"язку.

З кінця 2007 року він почав пропонувати послуги мобільного зв"язку третього покоління (3G, UMTS) під ТМ Utel. З часом основною послугою нової мережі стала мобільна передача даних, що приносить велику частину доходу, пише газета. За даними iKS-Consulting, на кінець минулого року кількість абонентів Utel склала 407 тисяч осіб (втім, без урахування відтоку клієнтів).

Телекомунікаційні оператори останнім часом згортають свої суббренди - так, минулого року від "Мобілича" відмовився "Київстар", а МТС перестав розвивати "Екотел" та "Jeans".

Экономические известия

Зараз ви читаєте новину «Utel спіткає доля "Мобілича", "Jeans" і "Екотел"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі