пʼятниця, 26 квітня 2024 12:20

Перед Великоднем змінилися ціни на м'ясо

В Україні почали падати ціни на свинину.

На підставі результатів щотижневого моніторингу закупівельних цін, на початку другої половини квітня ціни на живець свиней зазнали невеликого зниження, повідомляє Асоціація свинарів України.

"У минулому тижні торги завершилися з послабленням цін на закупівлю живності на 1-3% порівняно з попереднім періодом. Попри цю корекцію, в центральному та східному регіонах ціни залишилися в межах попереднього тижневого діапазону, становлячи 63-65 гривень за кілограм", - сказано в повідомленні.

Автор: Скріншот
  Ціни на популярне м'ясо в українських супермаркетах
Ціни на популярне м'ясо в українських супермаркетах

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Валюта стрімко подорожчала - курс на 26 квітня

У Західних областях ціни знизилися до 62 грн за кг. Середньозважена ринкова ціна склала 63,35 грн, що на 1,7% нижче, ніж минулого тижня.

За два тижні до Великодня більшість представників м'ясопереробки не спостерігають передсвяткового збільшення торгівлі, на яке розраховували.

"Попри деякі позитивні звіти про динаміку, вона виявилася слабшою, ніж зазвичай перед святом. Водночас очікування кращої погоди цими вихідними та наближення Великодня все ще підтримують сподівання операторів на більш активну реалізацію наступного тижня", - кажуть аналітики.

Наразі, на популярну частину свинини - ошийок, непогана пропозиція в мережі супермаркетів Сільпо - 129 грн за кг.

На українському ринку з'явилися перші невеликі партії молодої білоголової капусти.

Початок сезону ранньої капусти цього року відбувся приблизно тоді ж, що й минулого. Частково це сталося завдяки м'якій зимі і хорошій весняній погоді, кажуть аналітики проєкту EastFruit.

Зараз ви читаєте новину «Перед Великоднем змінилися ціни на м'ясо». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі