середа, 14 червня 2023 15:35

Спецтема: Війна Росії проти України

"Жодного перепочинку у Росії немає" – Ігнат про ракетні обстріли

"Жодного перепочинку у Росії немає" – Ігнат про ракетні обстріли
Росія отримує комплектуючі. На жаль, вона продовжує виробництво ракет, сказав Юрій Ігнат. Фото: "Укрінформ"

Росія за добу здійснила атаки на 11 регіонів України, є загиблі й поранені. Країна-агресорка змогла налагодити виробництво ракет і не збирається змінювати тактику. Про це в коментарі Gazeta.ua розповів речник командування Повітряних сил Юрій Ігнат.

"У росіян немає жодного перепочинку в обстрілах. Кожного дня летять ракети. Росія продовжує обстрілювати Україну. Нічого не змінилося. Вони намагаються вразити нашу інфраструктуру, виснажити ППО. Ця тактика у них незмінна", – сказав Ігнат.

Росія отримує комплектуючі. На жаль, продовжує виробництво ракет, додав спікер Повітряних сил.

"Ракет високоточних, далекобійних – Х-101, "Іскандер-М", "Іскандер-К", "Калібр", "Кинджал", які можуть діставати далеко всередину країни і бити точно, противник мав недостатньо. Коли він атакував нашу критичну інфраструктуру, то використав фактично весь свій потенціал цього стратегічного озброєння. Навесні була невелика пауза. Росія наростила виробництво. І згідно з новими даними ГУР, має більше і "Кинджалів", і "Калібрів". РФ знайшла можливість обходити санкції за рахунок окремих країн, які співпрацюють з нею. Вона отримує технологічні речі, які сама виготовляти не може: плати, чіпи, напівпровідники. Це те, без чого ракета не полетить", – наголосив Ігнат.

За добу російські загарбники завдали ракетно-авіаційного удару по Україні. Задіяли 16 крилатих ракет повітряного базування Х-101/Х-555 та чотири іранських ударних БпЛА Shahed.

Росіяни вдарили по об'єктах критичної інфраструктури на Харківщині та житлових будинках у Кривому Розі. Українські воїни знищили 11 крилатих ракет та один ударний дрон.

Загарбники вночі 14 червня випустили по Одесі чотири ракети "Калібр" з корабля в Чорному морі. Внаслідок ворожого удару загинули троє людей, ще 13 отримали поранення.

Зараз ви читаєте новину «"Жодного перепочинку у Росії немає" – Ігнат про ракетні обстріли». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі