субота, 04 листопада 2023 09:08

Жителі тимчасово окупованих територій отримують нові погрози - ЦНС

Жителі тимчасово окупованих територій отримують нові погрози - ЦНС
На тимчасово окупованих територіях росіяни погрожують звільняти тих, хто не отримав російські паспорти. Фото: epravda.com.ua

Російські загарбники на тимчасово окупованих територіях України погрожують звільняти з роботи людей, які не отримали російські паспорти.

Зокрема, російський уряд ухвалив постанову щодо допустимої частки "іноземних працівників" на підприємствах, яка передбачає суттєве обмеження робочих місць з 2024 року. Про це повідомляє Центр національного спротиву.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Росія віддала Сіверськодонецьк, Лисичанськ та Рубіжне під контроль Татарстану - ЦНС

Росіяни вважають українців, які відмовились брати паспорт ворога, "іноземними працівниками".

"Тому ця постанова в першу чергу направлена саме на тимчасово окуповані території, адже передбачає звільнення українців", - йдеться у повідомленні.

У ЦНС зазначають, що таким чином ворог планує наростити темпи паспортизації або ж зробити українців залежними від виплат окупаційних адміністрацій.

Російські окупаційні "адміністрації" на тимчасово захоплених територіях України проводять огляд закинутих помешкань українців, які потім конфісковують.

Загарбники в першу чергу оглядають ті приміщення, власники яких довгий час не сплачують за комунальні послуги, тобто здебільшого людей, які залишили свої домівки через окупацію, повідомляє Центр національного спротиву.

Зараз ви читаєте новину «Жителі тимчасово окупованих територій отримують нові погрози - ЦНС». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі