понеділок, 30 жовтня 2023 07:30

Росія віддала Сіверськодонецьк, Лисичанськ та Рубіжне під контроль Татарстану - ЦНС

Росія віддала Сіверськодонецьк, Лисичанськ та Рубіжне під контроль Татарстану - ЦНС
Москва фактично віддала кілька міст тимчасово окупованої Луганщини під контроль Татарстану. Фото: sprotyv.mod.gov.ua

На тимчасово окупованих територіях Луганської області незаконно побувала делегація з республіки Татарстан на чолі з її прем'єр-міністром Олексієм Єсошиним.

Особливу увагу делегати з Татарстану приділили місту Лисичанськ. Кремль фактично виділив агломерацію Сіверськодонецьк-Лисичанськ-Рубіжне під повний контроль свого суб'єкта РФ, повідомляє Центр національного спротиву.

Офіційно делегація заявляла про реалізацію показових проектів, які мають демонструвати "відновлення інфраструктури". Для робітників, які прибувають з цього регіону РФ, місцеві окупаційні адміністрації виділяють житло, яке раніше загарбники визнали "безгосподарним".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Росіяни вигадали новий спосіб конфіскації житла українців на окупованих територіях

"Татарстан також курує програму за якою має перевиховати місцеву молодь та зробити з них сучасних "яничар". Так лише протягом жовтня близько двохсот дітей були вивезені до казанського табору "Заречье", де разом із заходами націленими на зміну їх національної самоідентифікації також проводився фіджитал-змагання (поєднання віртуальних ігрових середовищ та реальних фізичних ігор). Не виключено, що надалі дітей агітуватимуть у підрозділи управління дронами на полі бою", - йдеться у повідомленні.

За даними українського руху опору, Татарстан також фінансуватиме відкриття центрів спортивно-парамілітарного виховання молоді з обов'язковою пропагандистською складовою та агітацією до участі в таких парамілітарних організаціях як Юнармія чи молодіжний актив путінської партії "Єдина Росія".

"Центр національного спротиву нагадує, що раніше контроль над тимчасово окупованим Донецьком кремль передав угрупованню чеченського диктатора Рамзана Кадирова. Закликаємо громадян на ТОТ завчасно повідомляти про схожі заходи, щоб українське підпілля могло організувати ефектну зустріч для цих невельмишанованих осіб. Усі російські посадовці та колаборанти, які їм сприяють у здійсненні насилля над цивільним населенням на ТОТ є легітимними цілями для ліквідації Рухом опору", - зазначають у ЦНС.

В окупаційній армії РФ назріває етнічний конфлікт між тувинцями й росіянами. За даними українського підпілля, все частіше військовослужбовці тувинці в рядах армії РФ конфліктують з росіянами.

Нерідко такі суперечки закінчуються застосуванням холодної чи вогнепальної зброї із летальними наслідками.

Зараз ви читаєте новину «Росія віддала Сіверськодонецьк, Лисичанськ та Рубіжне під контроль Татарстану - ЦНС». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі