понеділок, 01 серпня 2011 15:06

Жінка прожила 15 років з медичною губкою в черевній порожнині

Жінка прожила 15 років з медичною губкою в черевній порожнині

Хелен О'Хаган (Helen O'Hagan), мешканка Австралії, подала позов на хірурга за халатність, який забув медичну губку в її черевній порожнині. Губка була всередині Хелен більше 15 років і стала причиною розвитку фіброзної спайки.

Жінка стверджує, що лікар, Семюел Саккер (Samuel Sakker), забув інструмент під час операції 1992 року.

Після операції в лікарні в Сіднеї Хелен страждала від судом, лихоманки та проблем з кишечником. Але лікар пояснив це тривалим післяопераційним періодом відновлення здоров'я. У 2007 році під час УЗД лікар Хелен виявив медичну губку й видалив її в той же день.

За 15 років у тілі жінки губка "перетворилася на фіброзну спайку всередині мішка з рідиною".

Хірург, який після цього подав у відставку, стверджував, що справа повинна бути відхилена, бо пройшло багато часу, щоб починати судовий розгляд. Також він сказав, що не пам'ятає про лікування Хелен і завжди рахував всі інструменти після кожної операції.

Проте суддя Леонард Леві (Leonard Levy) визнав, що пані О'Хаган не могла відразу починати судову справу й шукати причину, як губка потрапила в її черевну порожнину, тому що за період з 1970 року була в лікарнях близько 23 разів.

Крім цього, затримка розгляду цієї судової тяжби була посилена тим, що хірург, який видалив чужорідне тіло, переїхав в інший штат протягом наступних трьох років.

Позов розпочнеться цього тижня.

Зараз ви читаєте новину «Жінка прожила 15 років з медичною губкою в черевній порожнині». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі