вівторок, 14 червня 2022 16:20

Зеленський розповів, чому розкрили втрати ЗСУ на Донбасі

Зеленський розповів, чому розкрили втрати ЗСУ на Донбасі
Україна втрачає військових через нестачу озброєння. Фото: Офіс президента

Українці та інші люди мають знати правду про те, яку ціну платить Україна в боротьби проти Російської Федерації.

Також Захід має бачити, що відчувається в Україні, коли постачання зброї затримується. Про це розповів президент Володимир Зеленський в інтерв'ю Die Zeit.

"Бо люди мають знати правду. Ідеться про опис того, яку війну на знищення Росія веде проти нас", – сказав він.

На запитання, чи не боїться він втратити підтримку свого народу після того, як люди дізнаються, скільки гине бійців на фронті та "як нерівномірно розподіляється зброя", Зеленський відповів негативно.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Росія знову недорахувалася своєї техніки та окупантів: Генштаб оновив втрати

"Якби ми отримали все сучасне озброєння, яке запитували в наших партнерів, ми могли б урятувати багато життів", – сказав він.

Зеленський додав, що "ми не просимо більше, ніж потрібно для захисту свободи".

У президента також запитали, скільки ще протримається Україна з такою інтенсивністю та бойовими втратами.

"Протримаємося стільки, скільки потрібно. Ціна спротиву неймовірно висока. Нам потрібна перемога. У війні за незалежність і проти терору не може бути золотої середини. Після масових убивств, зґвалтувань, тортур і депортації сотень тисяч людей ми маємо зробити все, щоб захистити наш народ і нашу країну", – відповів він.

У війні з Росією щодня гине від 100 до 200 українських військових. Це відбувається через брак необхідної зброї, розповів радник голови Офіса президента Михайло Подоляк.

Міністр оборони Олексій Резніков повідомив, що Україна втрачає щодня до 100 бійців, а кількість поранених за день може наближатися до 500.

1 червня в інтерв'ю президент Володимир Зеленський заявляв, що щодня на фронті гинуть від 60 до 100 українських військових. Ще близько 500 осіб щодня зазнають поранень.

Зараз ви читаєте новину «Зеленський розповів, чому розкрили втрати ЗСУ на Донбасі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі