четвер, 23 липня 2009 15:18

Замість Леніна на Бессарабці з"явиться Петлюра?

Замість Леніна на Бессарабці з"явиться Петлюра?

Українська народна партія (УНП) виступила з ініціативою спорудити на місці пошкодженого пам"ятника Леніну на Бессарабці пам"ятника Симонові Петлюрі.

Про це повідомили в прес-службі УНП.

"На місці ката українського народу повинен стояти його захисник. УНП вже виступила з ініціативою споруди на місці монумента Леніну пам"ятника Головному отаманові військ Української народної республіки Симонові Петлюрі", - відзначив член правління УНП Степан Хмара.

"На місці ката українського народу повинен стояти його захисник"

На його думку, Президент Віктор Ющенко повинен офіційно заявити про свою позицію, видавши Указ про демонтаж пам"ятника Леніну, оскільки "це відповідатиме його попереднім указам про ліквідацію символів тоталітарного минулого".

"Якщо Київська міська державна адміністрація дійсно ухвалила рішення про ремонт пам"ятника Леніну, то це може стати останнім вирішенням цього складу КМДА. Народ вийде на вулиці, щоб викинути на смітник і Леніна, і саму КМДА за відверто антиукраїнську політику", - додав він.

Нагадаємо, 30 червня активісти незареєстрованих націоналістичних організацій розбили пам"ятник Леніну, пошкодивши ніс і ліву руку монумента.

Раніше начальник управління охорони культурної спадщини КМДА Руслан Кухаренко заявляв про те, що пошкодженому пам"ятнику Леніну замінять голову.

У свою чергу, представники КПУ обіцяли почати збір коштів на реставрацію пам"ятника. А в КМДА заявили, що пошкоджений пам"ятник Леніну відреставрують за рахунок комуністів.

При цьому раніше представники Конгресу українських націоналістів відзначали, що на місці пам"ятника Леніну повинен з"явитися пам"ятник гетьманові Івану Мазепі.

За матеріалом Ліга

Зараз ви читаєте новину «Замість Леніна на Бессарабці з"явиться Петлюра?». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі