четвер, 17 грудня 2020 23:48

Закупка вакцин від Covid-19. Разумков прокоментував кошторис

Закупка вакцин від Covid-19. Разумков прокоментував кошторис
Україна має змогу закупити вакцин від коронавірусу для близько 2,1 млн населення. Фото: REUTERS

У державному бюджеті на 2021 рік закладено кошти для закупівлі близько 4 млн доз вакцини від коронавірусу.

Однак український уряд шукає можливості залучення додаткових коштів, заявив голова Верховної ради України Дмитро Разумков в ефірі програми "Право на владу".

Відповідаючи на запитання, чи дійсно Україні вистачить коштів на закупівлю вакцини всього для 2 млн населення, спікер парламенту відповів: "Це те, що зараз передбачено бюджетом".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як українців щеплюватимуть від коронавірусу - представили Нацплан

Водночас Разумков додав, що уряд буде залучати додаткові кошти для наповнення спеціального фонду для закупівлі вакцин від Cоvid-19.

"Вони (уряд - ред.) виходять і з аукціонами, вони залучають ОЗДП, співпрацюють з міжнародними партнерами та донорами. Достатньо цього? Ні недостатньо, але сьогодні виходимо з того бюджету, який є", - зазначив він.

Американське агентство Bloomberg опублікувало матеріал, в якому йдеться про те, що Україна, згідно з укладеними контрактами, має змогу закупити вакцин від коронавірусу для близько 2,1 млн населення.

Україна також розраховує отримати безкоштовні дози вакцини від коронавірусу в рамках механізму COVAX. За словами прем'єр-міністра Дениса Шмигаля, перший мільйон доз вакцини від коронавірусу Україна отримає у березні.

Зараз ви читаєте новину «Закупка вакцин від Covid-19. Разумков прокоментував кошторис». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі