субота, 09 липня 2022 12:46

Спецтема: Війна Росії проти України

Загроза нападу Білорусі: Наєв оглянув позиції ЗСУ на півночі

Загроза нападу Білорусі: Наєв оглянув позиції ЗСУ на півночі
Сергій Наєв прибув на північ України Фото: скріншот з відео

Командувач Об'єднаних сил Збройних сил України Сергій Наєв оглянув позиції українських військових на півночі.

Також перевірив підготовку до можливого наступу з Білорусі, повідомила пресслужба командування 9 липня.

За словами Наєва, оборонні рубежі повинні стати "непрохідним щитом" для противника, щоб не повторився наступ. Під час зустрічі з оборонцями кордону він також обговорив тактичні плани.

"На даний час ситуація повністю контролюється ЗСУ, підрозділами Державної прикордонної служби, інших військових формувань і правоохоронних органів. Щодня наші оборонці виконують комплекс заходів щодо покращення інженерного обладнання оборонних позицій", – зазначив генерал-лейтенант.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Путін в істериці почав "лякати" Україну

Наєв запевнив, що зараз триває мінування небезпечних напрямків та облаштування інженерних загороджень.

Також триває робота в штабах та органах військового управління. Досвідчені бойові генерали розробляють стратегію оборони, а командири на місцях керують особовим складом, за словами Наєва.

"Ця робота засвідчує сумлінне та правильне ставлення до ситуації всіх військовослужбовців. Усе це дає нам впевненість у тому, що оборона буде стійкою та непрохідною для противника", – додав він.

Розмови про можливе вторгнення білоруської армії в Україну не стихають від 24 лютого. Самопроголошений президент Олександр Лукашенко заперечує це. Нещодавно заявив, що Білорусь "не хоче воювати з Україною". На його думку, українська сторона "зацікавлена, щоб виставити Росію та Білорусь фашистами". Лукашенко вважає, що його країну нібито намагаються втягнути у війну в Україні.

3 липня диктатор заявив, що він підтримує повномасштабне вторгнення Росії в Україну.

Від початку повномасштабної агресії Росія використовувала територію Білорусі як плацдарм для атак на Україну. Звідти 24 лютого наступали російські загарбники. Для здійснення авіанальотів проти України російська армія залучила практично всі аеродроми Білорусі.

З Білорусі авіація РФ бомбардує військові та цивільні цілі, обстрілює територію України ракетами, здійснює десантування, використовує гелікоптери.

Зараз ви читаєте новину «Загроза нападу Білорусі: Наєв оглянув позиції ЗСУ на півночі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі