четвер, 25 березня 2021 21:25

"За спробу списати виганяють з університету - письменниця розповіла про навчання в Німеччині

Автор: Facebook
  В Німеччині професори ставляться до студента як до рівноправного і підлаштовують навчальний процес для його зручності
В Німеччині професори ставляться до студента як до рівноправного і підлаштовують навчальний процес для його зручності

Письменниця з Донецька Ксенія Фукс у 2009 році виїхала на навчання до Німеччини та вступила до Штутгартського Університету Медіа, який закінчила у 2013 році за фахом "реклама та маркетингові комунікації".

Про відмінності між українською і німецькою системами освіти вона розповіла Gazeta.ua.

"У Німеччині я побачила, що навчання може бути геть іншим. Аудиторії, ставлення професорів - все зовсім інше. Я навчалася в Університеті Медіа. У нашому розпорядженні були останні новинки техніки, своя фотостудія, кіностудія, радіо, компютерні класи всі на найновіших маках з найкращим програмним забезпеченням. У Донецьк, де вчилася до того, були старі підручники – ще радянські, зі старими методами й теоріями.

Навчання у Німеччині було повязане дуже сильно з практикою. Цілий семестр ми мали перебувати на якомусь підприємстві і займатися практикою. Навчатися було реально цікаво. Отримуєш те, на що заслужив. Хороші оцінки дають за знання, а не за гроші, як в Україні. За спробу списати в Німеччині виганяють з університету назавжди. Порушення тут не канають", - розповіла Ксенія.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Індивідуальний графік дамо, якщо помираєте або народжуєте дитину" - письменниця розповіла про корупцію в українському виші

"Сподобалося і ставлення до студентів. У нас буди такі в Донецьку кадри, які могли студентів і ослами обізвати, й ідіотами. В Німеччині ж професори ставляться до студента як до рівноправного і підлаштовують навчальний процес для його зручності", - поділилася вона.

Інтерв'ю з Ксенією Фукс читайте в журналі Країна.

Майже 20% українців вибрали би навчання в університетах за кордоном. Про це йдеться в соціологічному дослідженні, яке провів Український інститут майбутнього із 25 лютого до 4 березня цьогоріч. Опитали 1353 особи.

Зараз ви читаєте новину «"За спробу списати виганяють з університету - письменниця розповіла про навчання в Німеччині». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі