субота, 12 березня 2022 15:07

Спецтема: Війна Росії проти України

Взяли в полон "вагнерівця" приватної військової компанії

Взяли в полон "вагнерівця" приватної військової компанії
nzl.theukrainians

На Кіровоградщині у полон СБУ потрапив бойовик російської приватної військової компанії "Вагнер" 38-річний Дмитро Пустовіт.

Він хизується своїм бойовим досвідом, успішними операціями в Сирії та на Донбасі у 2014-215 роках.

"Нам сказали, що мирне населення зустрічатиме нас із усмішкою на обличчі і наше завдання – звільнити їх від фашистів", - говорить окупант.

Втім Україна зразка 2022 року - зовсім інша держава, і наші військові здатні знищити навіть найпрофесійніших окупантів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: За нами їдуть ешелони і розстрілюють тих, хто хоче втекти - полонений окупант про репресії Путіна

Цього "вагнерівця", наприклад, схопили під час розвідки в районі Новоукраїнки, коли він прокладав маршрут для основних сил загарбників. Ті хотіли вийти на Херсон через Донецький напрямок.

Але для окупантів в Україні відкритий тільки один напрямок.

Окремий загін спецпризначення "Азов" узяв у полон одного з мобілізованих солдатів ДНР. Російське командування використовує таких, щоб вони йшли вперед. Чоловік

родом з міста Сніжне Донецької області. Працював в місцевому управлінні соцзахисту. 22 лютого 2022 року його забрали в армію.

Наказ про мобілізацію надійшов з Москви. Потрібні були люди, яких першими пустять в хід. Це допомогло б росіянам знаходити позиції української армії.

Зараз ви читаєте новину «Взяли в полон "вагнерівця" приватної військової компанії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі