четвер, 04 липня 2024 14:31

Спецтема: Війна Росії проти України

Британська розвідка з'ясувала, як Росія вивозить з України корисні копалини

Британська розвідка з'ясувала, як Росія вивозить з України корисні копалини
Росія краде корисні копалини з України і вивозить Керченським мостом. Фото: https://t.me/kerchmost

Росія використовує Керченський міст у тимчасово окупованому Криму для вивезення крадених корисних копалин із окупованих територій України.

Київ уже давно заявляє про крадіжку росіянами ресурсів, повідомило 4 липня Міністерство оборони Великої Британії в Х.

"В Україні є поклади залізняку, вугілля, титану, урану, марганцю, золота та літію. Це ресурси, які майже напевно затребувані РФ. Вони є потенційними цілями, оскільки Росія прагне зруйнувати економіку України, позбавляючи її доступу і руйнуючи інфраструктуру", - звітує британська розвідка.

Одна з причин, через яку Кремль прагне покращити транспортні мережі на окупованій частині України, полягає в тому, що Москва хоче видобувати більше українських корисних копалин. Російський ставленик у частково захопленій Запорізькій області раніше заявляв, що продовження модернізації та будівництва автомобільних і залізничних транспортних зв'язків з Росією покращить шляхи сполучення не лише для військової логістики. Але й для експорту зерна та корисних копалин.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Росія вербує на війну підлітків

"На південь від Дніпрорудного в Запорізькій області України РФ продовжує видобуток корисних копалин, вивозячи все залізницею. Потяги їдуть через Крим, Керченським мостом до Росії. Ця діяльність не позбавлена ризику, оскільки потяги повинні рухатися через райони, де, як відомо, діють українські партизани", - зазначили у Міноборони Великої Британії.

Росія могла замінувати критично важливу підводну інфраструктуру Євросоюзу у Північному морі. Представники НАТО дійшли до такого висновку, коли отримали дані від компаній, що управляють ключовими нафтовими та газовими буровими установками, трубопроводами, електричними та телекомунікаційними кабелями, пише The Times.

Зараз ви читаєте новину «Британська розвідка з'ясувала, як Росія вивозить з України корисні копалини». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі